2024-08-22
今日同兄弟一齐食个饭,互相update一下。两个麻甩仔梗系食啲麻甩嘢,最好就系食啲热辣辣、又倾吓偈嘅地方~·铁兜焗田螺🍴焗得啱啱好,唔会话太干亦都冇㶶⋯ 上到枱嘅时候系热到焫嘴🥵🤣🤣 佢本身加咗少少牛油,充满牛油香之余,又唔会话落得太多盐搞到好咸~ 系唔错嘅!·铁板肉眼 & 西冷牛扒🥩🐂肉眼就厚身啲,西冷呢就相对地薄身啲⋯ 不过西冷有西冷嘅好,食落冇咁肥,冇咁多脂肪~ 肉味系比较出~~ 至于肉眼就因为有多少少脂肪,食落会有油香之余,又充满牛味~ 同埋食落啲肉系嫩口啲、易嚼啲、感觉系冧身啲嘅~😆 可以话各有各好,最重要系热辣辣嘅铁板,再加上店员一大羹汁淋落去「炸⋯ 💣 」一声,系爽嘅!·菠萝味啫喱😝作为一个怀旧嘅铁板餐,点可以冇五颜六色嘅啫喱做总结~ 今日咁啱就系菠萝味嘅啫喱,然后再加上薄薄地一层嘅花奶喺面,可以话成件事相当怀旧~ 相当有feel~ 啲回忆返晒嚟!
铁兜焗田螺🍴
铁板肉眼 & 西冷牛扒🥩🐂