2022-06-10
喺铜锣湾又有多一间车仔面嘅选择啦🤩 依间餐厅系走怀旧路线嘅,无论系餐厅嘅装修,播放嘅歌曲,餐牌改嘅食物名,都充满住怀旧风~讲完餐厅嘅环境之后就到最重要嘅食物质素啦。首先讲下个汤底先,我哋两个人分别都拣左腩汁,另外再拣左怀旧沙嗲酱同埋秘制辣酱 (两款酱都系分开放喺匙羹入面比顾客自己调校汤嘅辣度) 汤头味道几浓郁唔错。面嘅话就分别拣左油面同埋粗面,份量都几多,面质就软硬适中,属正常发挥。𩠌方面我哋就叫左一个四𩠌面同五𩠌面。四𩠌面 ($50):南乳猪手 (南乳味几香,炆得几腍)、沙嗲猪皮 (够入味)、香辣猪红 (质地较松散,冇乜味)、爆汁潮州牛丸 (味道正常,但好似唔多觉有爆汁嘅感觉)五𩠌面 ($56):卤水孖筋 (够腍够入味)、墨鱼丸 (质地比较粉) 、牛柏叶 (爽口入味)、沙嗲猪皮、爆汁潮州牛丸价钱方面十分亲民,位于时代广场隔离嘅店舖,最平嘅三𩠌车仔面都只系$42,真系算几抵食。
𩠌方面我哋就叫左一个四𩠌面同五𩠌面。