2021-07-31 2277 浏览
🔹北京填鸭餐 (3-4人) ($618)好想食北京填鸭 所以我地黎佐呢间传统京菜馆👍🏻 餐厅嘅装修好怀旧😃 侍应大部分都系上佐年纪嘅🤣 呢个北京填鸭餐相当抵食 因为份量好多 一定足够3至4个人食😆🔸北京填鸭半只🍗🍖主角北京填鸭连皮带肉 感觉鸭肉仲多过皮😄 所以食落去会冇咁脆😆 一咬落去啲油爆哂出黎🤩 但份量就真系唔太够 我冇expect半只得咁少😂 包鸭嘅皮好厚 同埋有啲粉喺上面 有啲似印度薄饼 食嘅时候食到太多面粉味😅 所以我比较中意平时啲薄皮😂评分: 🌟🌟🌟🔸上汤浸菜心苗🥬菜心几冧 唔会咬唔到🤣🌟 上汤唔会太咸👍🏻 加埋啲蒜子就更好食😄🥰评分: 🌟🌟🌟🌟🔸葱爆牛肉🥩牛肉好嫩口 冇乜筋 一啲都唔韧😄 仲用佐好多葱段黎炒 我最中意食葱🥰 所以几惹味😍 但食落有啲油腻😅 所以要夹埋白饭一齐食😂评分: 🌟🌟🌟🌟🔸酱蹄拼素鹅🍗酱蹄系成餐最好食嘅👍🏻 点埋啲汁就perfect😍 素鹅外层腐皮嘅烟薰味有啲怪😂😂 但就咁食入面嘅料就好啲啲😅 入面有甘荀条 冇咁油腻🥕评分: 🌟🌟🌟🔸蟹粉小笼包🥟小笼包皮薄多汁🥰🥰 味道唔会太咸👍🏻 但咬落去啲汤汁唔会热到辣口😅 如果个包可以再热啲就好啦😃评分: 🌟🌟
🔹北京填鸭餐 (3-4人) ($618)

🔸北京填鸭半只🍗🍖
评分: 🌟🌟🌟

🔸上汤浸菜心苗🥬

🔸葱爆牛肉🥩

🔸酱蹄拼素鹅🍗
评分: 🌟🌟🌟

🔸蟹粉小笼包🥟

🔸高力豆沙🥠
高力豆沙唔太甜 但我觉得入面唔够豆沙🥲同埋好似整佐好耐先拎出黎😔 好似食紧旧冻冻地甜甜地嘅面粉🌚
评分: 🌟🌟