2019-05-20
系西湾河电影资料馆呢头做兼职都唔知道原来呢头有间咁正既烧味店。因为地铁站口一出就系转去海傍码头方向,都唔好少会行去大街呢头食野。如果唔系PART TIME地胆同事带路真系食唔到令我难以忘怀既烧味无错,系食完都系深深记住既好味呢日番完晏昼放工,同事带我落食,系公司行过黎都只系10分钟,晏昼嚟到都人头涌涌,一两个人好彩好易揾位,等左唔使5分钟就有坐,因为食完都会即起身走人,所以流量都好快,唔使点排。系等位期间见到挂住既烧鹅烧味好似几正,就入梗系必点试吓,虽然有其他既下午茶餐拣,价钱都几抵食下,但系一场黎到唔系烧味就实在太队我自己唔住呢个可以加落去捞面食但个人觉得就咁食仲正谂起都好耐冇食过烧味啦我贪心D点左个3拼,义烧+乳猪+烧鸭,钱转面底做鸭油捞面D叉烧好食烧得够入味,半肥瘦,个汁好正,系点缀精要之处烧鹅皮脆色光鲜,腌得很入味,脂肪比例OK乳猪~!!!!!!!真系神级好食,皮好脆肉好香,好食程度系另一个惊喜﹛强力推点3拼可以满足到贪心既我~~~另一提鸭油捞面好正,好香鹅油,面食落口好顺,第一次咁既食法,正朋友就点左叫左碟烧鹅脾濑粉,话识得食一定要食脾,仲要加乳猪乳猪皮脆好食,肉好似化骨绵掌
无错,系食完都系深深记住既好味
呢个可以加落去捞面食但个人觉得就咁食仲正
谂起都好耐冇食过烧味啦
我贪心D点左个3拼,义烧+乳猪+烧鸭,钱转面底做鸭油捞面
点3拼可以满足到贪心既我~~~
乳猪皮脆好食,肉好似化骨绵掌咁入口即溶,唔知系咪唔同部位斩,觉得朋友呢碟乳猪更正
好大一啲烧鹅脾一只,斩得整整齐齐,烧鹅皮好脆,肉都好香
烧鹅D皮都好脆仲有少少肥膏,脾位肉够嫰,仲要系热辣辣
烧味斩得都唔就住,分量都吾少
烧味好味,食完系令人会恋恋不忘,算系食过好味烧味头3甲之首,如果唔系呢头番PART TIME同事带路可能真系唔会食到咁道地又好味既烧味,好食!!!!!!!!!!!!!!!!!!
烧鹅同乳猪系激推~~