2021-02-28
🥈成日排队台湾养生汤面☺️.睇过好多好多人介绍呢间又台湾又养生嘅面店,讲到养生老人家我就梗系要试😝结果今日去到已经差不多两点都仲系排紧队🤣🤣可能因为呢间店系做开外卖生意为主,堂食位就冇铜锣湾店咁多🙈.今次叫左一个辣两个唔辣既汤底:麻油药膳鸡、辣牛肉汤同埋墨鱼卷既普通药膳汤👍🏻麻油鸡系好香麻油味😍加埋药膳味系好有层次,辣牛肉汤一饮比啲油冲左去喉咙😂咳左我成分钟,刺激程度一百😆饮个阵要小心🥰最钟意就系个普通药膳汤,超甜超好饮🤤冇左麻油同辣油,饮到最原本既味道😋好滋补既感觉👍🏻👍🏻👍🏻.讲番面底:手工面既份量系多到老人家我就黎食唔晒既程度😂😂面条系比较有咬口,岩晒🐡🐡,而我老人家冇牙就岩食米线😝配料方面就全是正常程度,但个汤墨鱼卷就真系冇铜锣湾分店既炸墨鱼卷咁好食🤣🤣🤣.#fatfat4ever_中环 #马祖台湾养生汤面 #古早味 #药膳米线 #台湾美食 #虫草花 #马祖 #中环 #中环美食 #养生 #fatfat4ever