2017-10-26
如题,第一次同几个朋友食,好回味佢d劲新鲜既海鲜,隔左几日同另一个朋友再去,总结系:两个人慢食粥地火锅,劲满足真系!!!!呢个火锅有别于一般火锅,食完唔会感觉食左一堆唔健康既野。佢唔系任食,所有野点到即止,劲鲜甜,用汤底煮粥,味觉颠峰享受。细细间铺头唔会好嘈,最中意呢类小店。佢个次序系咁:Round 1: 海鲜拼盘round 2: 五种火锅配料Round 3: 加烂饭落汤底变粥Ps 拣汤底配料时记得tick晒 粟米 南瓜 芋头,会超鲜甜。...Round 1 :海鲜拼盘 每次都未必完全一样例如有时青口卖晒,会转做花甲 第一round 每人最少7款海鲜,饱鱼、青口、象拔蛑、蟹、蚬、鱼 等等,不过除左鱼同蚬,其余海鲜,每人大概一件,好大件🤤🤤🤤小吃多滋味,真系鲜甜到漏🤧,记住唔好点豉油~...到round 2: 火锅配料任拣5种,份量又系恰到好处,肥牛、麻薯丸必点!!!...Round 3: 海鲜粥唔记得影相,因为太好食劲绵劲鲜,上晒瘾,开始饱,极满足。唔够可以自己加钱追加野食,但自问大食都好够食了,埋单198免加一呢间铺岩岩一开系full booking到傻,但依家大家冇咁一窝蜂,星期六
佢个次序系咁:
Round 1: 海鲜拼盘
round 2: 五种火锅配料
Round 3: 加烂饭落汤底变粥
Round 1 :海鲜拼盘
每次都未必完全一样
例如有时青口卖晒,会转做花甲
到round 2: 火锅配料
任拣5种,份量又系恰到好处,肥牛、麻薯丸必点!!!
Round 3: 海鲜粥
唔记得影相,因为太好食
劲绵劲鲜,上晒瘾,开始饱,极满足。
呢间铺岩岩一开系full booking到傻,但依家大家冇咁一窝蜂,星期六即日仲book到位🖖🏼打到尾已经好想再食多次🤧超级推介真系