2021-12-13
第一次去猫cafe玩,自己本身唔系喵奴,但又想同喵喵玩,的确系唔错嘅选择,介绍4大主角妹猪,新喵,比较怕羞笨笨,为食收银员,帮你mon住有冇上错菜妹妹,扮恶但超粘人喵笨猪,懒训喵环境,室内环境冇咩味,食得舒服,墙有好多童话式油画,成个环境气氛好岩一家大细玩,好梦幻同屋企feel,有个小空间比喵奴服侍喵主子,上面仲有2个喵枕头,初初以为系真喵,有d吓左吓xd餐厅仲有提供puzzle + board game,边食,边玩,边服侍喵大人,非常充实讲番食物先,我地叫左2个lunch set,第一个:芋头沙奶茶,系将芋头雪成冰,咁又可以整成冻饮得黎又唔会变淡,最后果啖都好够味家乡黑毛猪肉燥伴稻庭乌冬,佢系咸肉燥,第一次食肉燥乌冬,几新鲜花枝丸,味道正常发挥第2个:风酥猪扒饭,个猪扒好够脆,味道偏台式有甜味红油抄手,算几辣但唔麻(特写个捞左嘅乌冬)红豆冰,超级有心思,依杯系手工豆浆红豆冰,个肉球系豆浆冰,喵脚指位系红豆,第一次饮红豆冰系用豆浆冲,味道好夹店主得闲会出黎帮/教大家点陪喵喵玩,就算第一次都冇有怕!
妹猪,新喵,比较怕羞
笨笨,为食收银员,帮你mon住有冇上错菜
妹妹,扮恶但超粘人喵
笨猪,懒训喵
讲番食物先,我地叫左2个lunch set,第一个:
花枝丸,味道正常发挥
第2个:
风酥猪扒饭,个猪扒好够脆,味道偏台式有甜味
红油抄手,算几辣但唔麻(特写个捞左嘅乌冬)
店主得闲会出黎帮/教大家点陪喵喵玩,就算第一次都冇有怕!