2023-06-01
今日去铜锣湾但周围都好多人排队,见米线阵仲有位即刻入去先!😜😜~~~ ‘ 辛鲜 ‘ 麻酸辣汤牛🐮肉片薯粉🍜~~~🤴🏻好贴心知我唔知想试边款就另加埋鱼🐟片,咁一次食齐两款!😘😘呢款酸味系酸菜嘅酸味,麻辣🌶️食完之后会keep喺口腔内,同时会有少少麻痹感😁😁牛🐮肉片系有啲厚度类似滑牛🐮片咁厚😀😀,几有牛🐮肉味,鱼🐟肉起码有4-5块,有鱼🐟味但肉质唔够实,用力啲夹都会散😗😗~~~美国肥牛🐮+午餐肉+金菇麻辣蕃茄🍅汤米线🍜~~~🤴🏻话呢只系带有甜味嘅蕃茄🍅汤底,味道都唔错😃😃,午餐肉就得半块厚切😅😅,美国肥牛🐮同金菇就正常😄😄~~~蒜泥白肉~~~比起 ‘ 谭仔 ’ 唔够重口味,但我觉得佢蒜泥比较新鲜,反而有种清新感😊😊~~~大汗💦鸡🐥翼~~~鸡🐥肉嫩滑,小辣🌶️多滋味😝😝~~~冻芒果🥭铁观音🥤~~~🤴🏻几钟意,入口先有重铁观音味,芒果🥭味就殿后☺️☺️~~~冻青柠薏米水🥤~~~饮落冇味,要食啲薏米先有味!😕😕
~~~ ‘ 辛鲜 ‘ 麻酸辣汤牛🐮肉片薯粉🍜~~~
~~~美国肥牛🐮+午餐肉+金菇麻辣蕃茄🍅汤米线🍜~~~
~~~蒜泥白肉~~~
~~~大汗💦鸡🐥翼~~~
鸡🐥肉嫩滑,小辣🌶️多滋味😝😝
~~~冻芒果🥭铁观音🥤~~~
🤴🏻几钟意,入口先有重铁观音味,芒果🥭味就殿后☺️☺️
~~~冻青柠薏米水🥤~~~
饮落冇味,要食啲薏米先有味!😕😕