2008-12-27 9 浏览
寻日(26-12-2008Fri)系Boxing day同妈妈出殡o既日子,爸爸同我相约大哥大嫂一早o黎饮茶后出发.我同爸爸7点钟到达,先剔点心同交点心纸,就边等佢o地.我o地应该系7:10am交点心纸,到7:25am至有点心.啊,呢o度系即叫即蒸,冇问题.摆低冇耐,佢o地就o黎到.咁我o地开餐喇.我同爸爸share o左一个排骨饭,唔系大盅o既,因为原来公众假期同星期六10:00am前饮茶,大,中,小点都一律只收$13.50o既小点价钱.挂骨够腍,肥瘦均匀,但饭就硬o左啲.小笼包,一笼四个,里面都几多汁,热辣辣,唔错.鲜虾豆苗饺,食唔出豆苗味o既?算罢啦.千层萝卜酥,好热,外面仍脆,唔错o既.流沙奶黄包,好耐冇食喇.都唔流沙o既,而且唔热lu,奶黄唔太甜,OK啦.牛肉球,唔太大粒,标准水准.叉烧肠同咸菜猪肚我都冇食,爸爸劲弹咸菜猪肚冇味.重有一样我唔记得系咩o黎.之后大嫂加单,要o左:排骨饭,今次就大哥大嫂share食.XO酱萝卜糕,几大碟,我觉得辣,佢o地就o岩食.烧卖,都系标准水准啦.外卖白肠粉同叉烧包,再加返两粒烧卖同萝卜糕拎畀妈妈’食’.服务:一上到o黎个个都好好口咁同你讲早

小笼包,一笼四个,里面都几多汁,热辣辣,唔错.

鲜虾豆苗饺,食唔出豆苗味o既?算罢啦.

千层萝卜酥,好热,外面仍脆,唔错o既.

牛肉球,唔太大粒,标准水准.

叉烧肠同咸菜猪肚我都冇食,爸爸劲弹咸菜猪肚冇味.

重有一样我唔记得系咩o黎.之后大嫂加单,要o左:

排骨饭,今次就大哥大嫂share食.

XO酱萝卜糕,几大碟,我觉得辣,佢o地就o岩食.

烧卖,都系标准水准啦.

外卖白肠粉同叉烧包,再加返两粒烧卖同萝卜糕拎畀妈妈’食’.

服务:
一上到o黎个个都好好口咁同你讲早晨,落order时都系即时同你confir落几多样,又密密斟水同收o野.

但当我大嫂加单后,我o地都预o左等3个字,但因都几赶时间,于是问一问个女侍应,佢唔应我就check电脑,我爸同佢讲未得就唔要.佢check完边行边同我o地讲(但冇望住我o地):3个字啫,整o紧啦,就行o左去厨房.我话,哗!啲态度好差㖞.
之后啲点心到o黎.

o衣o家至明白,点解一啲人觉得服务态度冇问题,一啲人觉得好唔得.其他员工努力经营良好服务,就被其中一个破坏,我谂都唔会点再o黎.

$242.00
$61 (早餐)