2019-08-19
今日同女朋友专程黎试下我爱慢煮,睇下佢同平时有咩其他分别。餐厅外面有霓虹灯写住我爱慢煮,入面都坐得舒服。首先黎ge系芝士温泉蛋咖啡菇,我会以食汉堡黎形容佢,因为菇入面有只温泉蛋,而加埋芝士同埋隐藏ge茄汁食落有味蕾上汉堡包ge质感(8/10)安格斯顶级西冷牛排(小)牛排有大中细3个size,但黎到细又真系唔算细,算1人份量,适合我地share。牛排软熟,感觉系慢煮之下,个排keep住肉汁,而之前腌左ge百里香黑椒同盐就好出,肉味出过我前几日食ge fine dining(9/10)今日mvp法式猪胺架莫属,无错上面牛排系好好食,但如果要揾慢煮signature,我觉得系猪胺架,因为平时食猪排硬系觉得会un,比唔上牛排,但今次个猪肉经慢煮下食落好唔食猪排,好易咬之余肉系嫩滑,同埋佢个腌法重味过牛排,又会太浓(9.5/10)牛油卡真虾仁串虾仁串个牛油味系夹,而唔会掩盖虾仁味道(8/10)草莓比利时窝夫配意大利雪糕雪糕系牛奶味,同草莓酱之下淡左d,反而唔会漏,加埋软软ge窝夫,好满足☺️(8/10)总括黎讲,慢煮ge特色系佢不但保留肉味,而且软化左肉质,而腌料唔会喧宾夺主,最紧要系价钱平民,我
安格斯顶级西冷牛排(小)
牛油卡真虾仁串
虾仁串个牛油味系夹,而唔会掩盖虾仁味道(8/10)
草莓比利时窝夫配意大利雪糕
总括黎讲,慢煮ge特色系佢不但保留肉味,而且软化左肉质,而腌料唔会喧宾夺主,最紧要系价钱平民,我真心推介!!