2018-10-19 525 浏览
我对饺子有份点食都食唔厌既情意结,基本上一个星期点都会食一次。之前一向食开荃湾有间「饺子屋」,个时间野未咁出名都已经多人,以家每次想去食个时都排晒队,所以就果断放弃。寻寻觅觅左好耐,直至同事同我讲原来公司附近都有间好隐闭既饺子店,于是我决心一试,咁就食到返唔到转头啦如果唔熟天水围,可以系乐湖落车,隔离新北江个商场入去地下一直行入去就见到间野。呢间野舖面好细,有时都可能要坐出面或者等位。呢间店基本上系我既食堂,每个星期都会去食一两次。佢同荃湾间饺子既味道、汤底、选择都好似,都系咁好食。云耳椰菜猪肉饺6只+米线 ($37)呢个系我每次都叫既饺子,食极唔厌,粒粒饺子都劲大粒劲足料。紫菜猪肉煎饺6只+米线 ($41)呢个系朋友叫既,煎饺时间要预耐少少,大概要等15分钟左右。我自己觉得,如果第一次试呢间舖头,可以先试下佢唔辣个汤,比较有特色。虽然呢间野真系好好食,但出野食既速度同埋服务真系唔系好得,试过有次自己赶住返去公司,见等左十五分钟都未到,就好声气问左句有无漏单,D语气差到不得了,搞到嬲左个几月顶唔住条瘾先返去再食。同埋呢间野放假既日子真系好随意,基本上佢会贴张纸话几时唔开门,但如果唔系成

云耳椰菜猪肉饺6只+米线 ($37)
云耳椰菜猪肉饺

云耳椰菜猪肉饺

呢个系我每次都叫既饺子,食极唔厌,粒粒饺子都劲大粒劲足料。

紫菜猪肉煎饺6只+米线 ($41)
紫菜猪肉饺
紫菜猪肉饺

呢个系朋友叫既,煎饺时间要预耐少少,大概要等15分钟左右。

同埋呢间野放假既日子真系好随意,基本上佢会贴张纸话几时唔开门,但如果唔系成日去既人,要有随时摸门钉既准备。