2017-06-17 9949 浏览
事情是这样的,做咗酒店会员,于酒店享有餐饮优惠,咁米嚟试下BBQ任食啰。话明泳池边BBQ,而且是5月下旬,夏日将近,咁我哋几条腿就着晒短裤背心嚟,谂住开开心心食餐包,但世事总是事与愿违,坐低冇耐,我哋已经比风吹到变虾毛,即系自我卷成一团来保温。有位服务员路过,冻到入心的我哋,忍不住问佢有冇毛毡,佢好好人咁去泳池隔离攞大浴巾俾我哋,当晚我哋个个都包住大浴巾用餐。隔离枱见到我哋重返温暖,短衫长裤嘅佢哋都忍不住向服务员提出浴巾要求。幻想一下 ---> 多名客人披着浴巾用膳,其实都几好笑。而我咁大个女,都系第一次在酒店用餐,要用埋浴巾。笑了!这里座位不多,位置在酒店顶层泳池的一个角落,旁边有烧烤炉,厨师会为食客烹调食物,只要你吩咐。食物选择不多可看看枱面餐牌,食物少唔紧要正所谓"贵精不贵多"。烤炉另一方还有个超小的自助沙律餐枱,自取沙律、甜品及雪糕。这儿没有热闹气氛,每位食客包饮品两杯,可以选红白酒。食物水准坚让人失望,咬不开的牛、无味的羊架、咸到呕的猪,烧焦粟米。好彩都有部份食得下肚,有汁蕃茄,爽口急冻大虾,烧三文鱼及好难煮得差的鸡翼。呢度嘅管理层究竟有冇用心经营间餐厅,看过其他食

笑了!

呢度嘅管理层究竟有冇用心经营间餐厅,看过其他食客留下食评,不见得好,再这样下去,只会把酒店的名声拖垮。既然存在问题就解决啦,难得有好嘅服务员,而我作为一名小顾客,是不会再来惠顾,除非餐厅作出改善!

徐小凤-风的季节 "吹啊吹 让这风吹"
张国荣-风继续吹 "我劝你早点归去"
许志安-大风吹 "继续大风吹 讯号失去"
整个晚饭我们会哼的歌!