2017-08-03
每次黎亲苏豪都觉得行得甘辛苦,一定要食好D,食饱D。今天同行朋友推介左The Flying Pan,固名思义食pancake,点知黎到都好多唔同既野食可以选择。黎到苏豪大部分餐厅都会请外籍员工,呢度都唔例外。大约7点左右黎到重未有人,环境装潢得好复古,有外国既感觉。餐牌都依旧复古,好似回到70年代。朋友叫左2 eggs with bacon($77),呢度既套餐比较特别,可以自选要咩蛋,咩面包,同可以自选2个side dish。呢个set就系scrambled eggs& English muffin自选个度拣哂tomato soup。我试左个汤,唔似罐头汤,好稠但唔算浓,偏酸。朋友2碗饮哂,都算几大碗。评分都唔错。讲下好难中伏既橙汁,但呢杯橙汁好淡,偏酸,而且我特意影左同水杯对比,真系好细杯。如果大啖饮,应该2-3啖就会ko。呢个就系The ultimate griddle,有2 scrambled egg& 2 bacon& ham& sausage patty& pancake& waffle& French toast。哇,打完都觉得饱。炒蛋唔系炒滑蛋系全熟,自己加左黑胡椒,但
餐牌都依旧复古,好似回到70年代。
炒蛋唔系炒滑蛋系全熟,自己加左黑胡椒,但是见唔到盐所以无咩味。bacon好瘦好干身。汉堡排太多香料,食落有点怪,而且好干。火腿唔系一般超市的而系肉块,但都系煎到好干。pancake好厚身,好实,但都算香。waffle如果钟意食脆脆的应该会钟意,但如果对于我钟意软的就可能未必太适合。French toast好香肉桂味,枱面重有肉桂粉,食落有蛋香而且唔会油腻,而且好软身。
总括黎讲,真系一般般,但如果一试都无防。