2021-01-29 660 浏览
来到南丫岛工作,风和日丽,今日🌞好猛烈,户外工作了一个早上,已经大汗叠细汗。到了中午,要揾一间舒服啲既地方抖下,openrice见到呢间食评好似唔错,于是经过时入去抖下。一入门口,职员已经讲定每人最低消费要$75,之后我揾左个靠窗位置坐低。职员好细心同我讲解有D乜嘢食。我叫了一个豆腐cheese cake 🍰+ 热mocha☕️,歺厅窗边放了不少小摆设,令人觉得自己好似身处异国,歺厅以粉红色🌸🌸做主题,好有少女风!等嘢食嘅时候,老板娘一面整,一面同我闲聊几句!豆腐芝士蛋糕面上洒上了玫瑰花瓣,好靓。未到就好像食百福豆腐花一样,少少甜,芝士味唔浓。😋咖啡方面size 唔大,味道一般!由于闲日,游客不多,慢慢坐了一会儿才上船!为工作后偷闲加油💪🏻的选择!

等嘢食嘅时候,老板娘一面整,一面同我闲聊几句!
豆腐芝士蛋糕

咖啡方面size 唔大,味道一般!

2021-01-25
  • 招牌豆腐芝士饼