2010-01-01
大除夕去试下同事推介嘅不倒翁火㶽.3个人,点了芫茜皮蛋汤底,贪佢清清哋;火锅料 : 大嘅手切肥牛脊、日式野菜篮、韮菜饺、鲜枝竹和炸鱼皮。佢个电池炉几好用, 容易教大细火,教到最大20度,啲汤好快就滚.混完酱后, 火锅料陆续到.手切肥牛脊 : 起双飞切法,厚薄适中,几大块,满布雪花.侍应话系本地牛,原来本地牛都可以咁多雪花! 急不及待试下,哗!入口甘香软滑,劲好味!日式野菜篮 : 唔系用篮上,系用盘上;有津白、生菜、西洋菜、金菇和秀珍菇,排得好靓,份量唔少,全部都好新鲜.韮菜饺 : 朋友唔食得虾,所以唔点招牌水饺($88)而点韮菜饺($48),一碟8只,大大只,滚完唔会穿,好食又抵啲!鲜枝竹和炸鱼皮 :份量足,好OK.汽水比较贵,$16一罐重要加一,不过我打边炉一定要好似阿Sa咁饮可乐,无辨法!餐后有甜品送,每位两片哈蜜瓜加一件红豆糕.哩度枱与枱距离唔近,坐得几舒服. 服务OK, 值得一提系食食下侍应会帮客人捞走锅料滚出嚟啲泡,几细心.埋单$585,食得好开心,Happy New Year!
混完酱后, 火锅料陆续到.
鲜枝竹和炸鱼皮 :份量足,好OK.
餐后有甜品送,每位两片哈蜜瓜加一件红豆糕.
埋单$585,食得好开心,Happy New Year!