2024-02-21 612 浏览
意外系社交媒体网站见到人介绍嘅本地手工啤餐厅,所以就简咗黎试下一入到去环境都唔错,大部分人都系happy hour饮啤酒,而我地去到就完左HH,不过依然好多人继续嗌生啤食物方式,个人觉得份量偏细,味道还好,可惜食物好快会冻哂,唔够热。首先叫左Char Grilled Octopus,份量有啲细,不过味道唔错。佢嘅Celery Root Puree同酱汁几得意,甜甜地Crab Meat Orecchiette相信呢个都算系比较出名嘅菜式,所以都抱住期望食。可惜酱汁偏湿同意粉都淋,唔够烟靭少少失望Hanger Steak呢个都系网上见到就嗌嘅!份量大返啲,味道就正正常常,都系expect到嘅味。肉质算淋,唔会靭个人中意幼薯条,呢个岩哂口味Panna Cotta原本想叫Apple Cake,不过当日雪糕系朱古力味,同苹果好似唔够夹,所以就叫左panna cotta。呢个真系无需要叫,味道好似平价布丁同奶味好假,亦偏甜Sour Punch最后当然叫左杯啤酒饮,呢只味好清新,唔会苦。比较适合女仔口味,值得一试总结:如果饮啤酒,都会再黎。不过食物就试一次就够啦,可能下次叫小食就够啦。另外,见到佢地

Char Grilled Octopus

Crab Meat Orecchiette
少少失望
Crab  Meat  Orecchiette

Hanger Steak
个人中意幼薯条,呢个岩哂口味
Hanger  Steak

Panna Cotta
Panna  Cotta

Sour Punch
Sour Punch

总结:
如果饮啤酒,都会再黎。不过食物就试一次就够啦,可能下次叫小食就够啦。另外,见到佢地星期一至四都有唔同优惠,会抵好多,建议平日黎。

侍应都好主动,见你望一望都会主动过黎。
唯独有一两次,其实未食完,只系停左手倾偈,无问就拎走左
Char Grilled Octopus
Hanger  Steak