2023-07-28
今日嚟咗试呢间位于铜锣湾少爷手工啤专门店《Second Darft》🥢大坑薯条薯条本身嘅质感都好好,炸得香脆金黄,完全唔会油腻,孜然味道好香浓,再加干辣椒碎末洒喺薯条上,带嚟一阵微辣嘅刺激感觉🥢炸鸡块每一旧炸鸡都好大件,啲肉系好嫩滑,而外层面粉则系松脆,搭配上自家调制嘅南乳酱,增加咗啲层次同口感🥢啫啫鸡翼煲啫啫鸡翼煲嘅调味真系独特,佢哋用咗2款特别嘅酱汁。首先系佢哋自家制嘅水牛酱,浓郁而醇厚,令啫啫鸡翼煲更显得香口。另外,仲有一啲蓝芝士,带咗啲淡淡嘅芝士香,每一旧鸡都好入味🥢腐乳卡邦尼意粉将腐乳同卡邦尼嘅味道融合喺一齐,真系好有创意!上面撒满咗香脆嘅烟肉,意粉够弹牙,佢哋将腐乳酱融入卡邦尼嘅做法,加咗一啲中式风味。我食到嘅味道真系惊喜!🥢咖坱西多士金黄色嘅外层加咗满满嘅椰丝,令佢嘅卖相更加吸引人,椰丝令佢更加香甜,配上椰子吉士嘅滑溜口感,而啤酒糖浆加咗啲微微嘅啤酒香气,味道更加丰富🍻 Classic (Young Master Brewery,HK)佢地嘅一款Classic手工啤先感受到佢嘅微微花香,仲有一种微微嘅果香,口感都好顺滑,一啖一啖都好易入喉,唔会觉得太苦或者太浓。淡淡嘅苦味
🥢大坑薯条
🥢炸鸡块
🥢啫啫鸡翼煲
🥢腐乳卡邦尼意粉
🥢咖坱西多士
佢地嘅一款Classic手工啤先感受到佢嘅微微花香,仲有一种微微嘅果香,口感都好顺滑,一啖一啖都好易入喉,唔会觉得太苦或者太浓。淡淡嘅苦味同啤酒嘅麦香,配合得恰到好处
总括嚟讲店内环境亦都舒适,好适合同朋友倾计饮野。除咗Classic款式,佢地仲有好多唔同口味嘅手工啤,每一款都有独特嘅风味。真系有好多野可以探索!