2021-06-04
虽然已经做左妈妈,但系适当既 Me Time 放松下自己系必需的!所以每星期都要安排几个钟时间同闺蜜食下饭、倾下偈放松下!今次我地拣左间环境好 Grill 既餐厅,就系位于尖沙咀 Oasis Bar & Grill,森林系及雀笼设计装潢,加埋小鸟既叫声,很有特色!话明 Me Time 当然要放松下,呢度既 Mocktails 同 Cocktails 🍹 都好有特色,咁梗系要点返杯!闺密就饮 The Oasis,应该系呢度既招牌 Cocktail,用左小鸟造型既杯及羽毛作点缀;而我就点左 Lip of an Angel,系以白桃、日本苹果汁同梳打,味道好fresh ☺️🫓 墨西哥芝士粟米片每次食西餐都必点,有牛油果酱、蕃茄莎莎、酸忌廉,个Nachos 超多芝士,粟米片热辣辣又香脆,正!🍟 Truffle Fries薯条上面有黑松露,配埋黑松露酱,真系会食到唔停口🥩 Rib Eye7成熟既肉眼扒,牛味浓郁,油脂分布平均,份量都几大份下,2个女生食刚刚好!最后点左即叫即做既心太软🍫做甜品,切开系半溶状态,配埋云尼拿雪糕,一冻一热,好滋味😋
🫓 墨西哥芝士粟米片
🍟 Truffle Fries
薯条上面有黑松露,配埋黑松露酱,真系会食到唔停口
🥩 Rib Eye