2022-10-25
原本约咗朋友去ifc食饭,book好哂去到⋯座位好狭窄,等于同左右各一边嘅两位、即系六位一齐食饭,完全冇私隐倾偈嘅余地,所以忍唔住我就提出去第二度食。然后我又做咗揾食专家😅嗱嗱临揾另一个地方,因为系新店我都未试过,不过见到佢哋个海鲜拼盘靓到爆,所以谂住唔太好食都打吓卡😜点知⋯整体我都好满意,虽然系开放式餐厅,不过唔会觉得好嘈吵,坐得又舒服,好彩转场啫!🏷杂锦海鲜拼盘/两位用 $498龙虾(半只)、精选生蚝(两只)、北海道带子(两只)、蓝青口、钻石蚬、海虾、西班牙八爪鱼🏵
🏷杂锦海鲜拼盘/两位用 $498
🏵[食评]卖相就唔洗多讲,个大贝壳真系靓到爆,海鲜都相当新鲜,不过龙虾只有半只就唔够喉,二人份、每人半只会比较好,不过可能将货比价啦!
提吓个酱汁,有六款选择、包括有:(上)红酒汁、青酱、千岛酱、(下)生蚝酱、黄辣椒酱、柠檬蓉,梗有一个味道啱你😋
🏷烤牛骨髓伴红酒烩牛肋,牛肝菌及多士 $168
🏵[食评] 酱汁浓郁、重口味朋友好啱食,牛骨髓塞满哂系成条牛骨里面,配埋个牛面肉红酒酱汁好搭配,当牛油揸系多士上面食⋯好正,不过可惜块多士太细件。
炝猪脸颊手工意大利面 $168
手工意粉做得好烟韧,猪面颊肉分量十足,酱汁底浓度、味道做得刚好,沾满每条手工意粉,唔会汁还汁、意粉还意粉嘅口感。
Sparkling Water $36
当日唔想饮酒类饮品,虽然配海鲜唔点酒类配搭有啲失惜,不过呢枝Evian Sparkling Water只系$36咁大枝,目测有900-1L,我觉得好抵饮。