2021-09-04
香港虽然系石屎森林,但肯行远少少,仍然有啲较郊区嘅地方可以感受一下大自然🌳🦋,星期五嘅下昼,请咗半日假入上水试下呢间小店。位置喺上水嘅一条村,喺A出囗嘅小巴站坐51k总站沿士多,公厕再转左就到,都唔算太隔涉。一入去除咗中间个塘外好明显其他位置都悉心布置,好打咭feel ,有两个in door 小区,其中一个近门囗已经full 坐,经过厨房再过一个outdoor 用餐区就有一个小小嘅室内用餐地方,我地就决定咗坐呢度,事关今日33度🌞。自己填上menu 再去返近门囗位置点餐,payment 只接受现金同pay me , 冻柜有是日甜品,其实贵,不过卖相几吸引,就要咗件伯爵千层80蚊,俾完钱有职员送餐,职员都好有礼貌。我地虽然坐indoor ,但布置同样一丝不苟,窗帘都好靓,星星可以透光,地下嘅陈设都好明显可以俾大家打下咭。先嚟饮品,冻奶茶好奶,唔好饮,☕咖啡个杯好靓,不过都系普通。78蚊嘅意粉,上面嘅车厘茄好甜,黑松露就唔太香。好贵嘅千层蛋糕上碟好靓,加咗士多啤梨同蓝莓,千层真系好有层次,不过皮整得唔好,太硬,奶应该都唔系用日本奶所以唔香。食完野就趁平日无乜人可以尽情打下咭📸📷
78蚊嘅意粉,上面嘅车厘茄好甜,黑松露就唔太香。
食完野就趁平日无乜人可以尽情打下咭📸📷