2024-09-15 805 浏览
呢间舖开咗冇几耐就已经有几十个食评个个都赞,虽然都预咗大部份系Foodie嘅手笔,但系都系忍唔住今晚去咗帮衬,谂住至多都系伏一次啫有几大件事。两个人叫咗三样𩠌,蚝仔粥,椒盐九肚鱼同埋小炒王。椒盐九肚鱼哗其实都唔使讲嘢大家望吓幅相,系我食剩嘅,佢炸得唔够松化,粉浆又冇味,鱼又薄又冇肉,至惨就成碟都炸得好油!之后第二碟小炒王,望埋去有啲奇怪,因为佢用咗好多炸芋头条而唔系用韭菜花,其实如果佢好食嘅都冇所谓,但系啲芋头又唔松脆,又实又硬,夹咗两粒腰果不得了点解会咁腍㗎? 忍唔住同个侍应讲个侍应态度好好咁话同我炒过一碟,10分钟之后佢嚟咗一碟新嘅,其实我觉得系等于头先𠮶碟再喺面上边加啲新嘅腰果,哗哗哗不得了𠮶啲新嘅腰果有突破因为佢仲谂过之前𠮶啲,而旧𠮶啲腰果仍然喺入边,没有最腍只有更腍。对住一碟劲腍腰果搭硬芋头嘅小炒王我都唔知点样食落去,其实煮得唔好食已经系一个问题,但你仲要耍我又话炒个碟咁先令人气愤! 个厨房如果有心做嘅,自己试吓碟腰果就知道唔可以拎出嚟俾客人食啦,咁嘅态度做食肆就冇得救啦!全晚唯一可以入口嘅就系个蚝仔粥,豪仔饱满又够多,但系其实佢嘅味道又唔系正宗潮州式嘅蚝仔粥嚟,算啦都唔好怪
两个人叫咗三样𩠌,蚝仔粥,椒盐九肚鱼同埋小炒王。

全晚唯一可以入口嘅就系个蚝仔粥,豪仔饱满又够多,但系其实佢嘅味道又唔系正宗潮州式嘅蚝仔粥嚟,算啦都唔好怪责碗粥啦,如果冇佢,我今晚就空住个肚走人。

2024-09-15