2016-10-20 3026 浏览
大概一年前黎食过,印象好好今日再试水准依然!值得赞既系:服务态度仲好过之前是晚收工后,相约在旺角食饭,念起呢潮福!于是再战!果然无失望我地依然叫任食海鲜餐 338一位比起上次,今次套餐多左乳鸽首先,我地拣左粥底、海鲜!然后店员就帮我地准备我地7点就到餐厅,所以未有太多客人,让我地可以静静地用餐8点半后入左298一位!下次可以考虑晏少少黎食店员将生米、淮山、瑶柱摆系炉底!最后个粥好鲜甜好味!因为食完成餐饭后,海鲜既鲜汁会流落粥度螺头汤真材实料!有冬瓜、瘦肉、螺肉,汤汁鲜甜,相信无味精,因为饮完唔会口渴的确唔错!今次仲有乳鸽!细细只,但皮很脆,好惹味开始蒸海鲜啦首先系龙虾,一人有半只印象中,比起上次为大只龙虾只用粥少量蒜蓉调味!我们没有加任何既酱油!这样更能吃出鲜味龙虾肉是结实的,证明真的新鲜!食落弹牙跟住就系象拔蚌!通常食象拔蚌都系sashimi, 今次清蒸!更加鲜甜肉质较爽脆,同样地,无需加任何酱油,已经好好食! 配埋少量既粉丝,更丰富再来一人一只蛏子皇大大只,同样地配上粉丝蒜! 鲜甜爽口!特大带子!一早清洁好,食既时候好方便美中不足系肉唔够结实!但味道唔错虫草花鲍鱼!简单既调味,已经
大概一年前黎食过,印象好好

今日再试
水准依然!
值得赞既系:服务态度仲好过之前

我地依然叫任食海鲜餐 338一位

比起上次,今次套餐多左乳鸽
首先,我地拣左粥底、海鲜!然后店员就帮我地准备

我地7点就到餐厅,所以未有太多客人,让我地可以静静地用餐
8点半后入左298一位!下次可以考虑晏少少黎食
瑶柱准山粥
店员将生米、淮山、瑶柱摆系炉底!
最后个粥好鲜甜好味!因为食完成餐饭后,海鲜既鲜汁会流落粥度
螺肉汤
的确唔错!
今次仲有乳鸽!细细只,但皮很脆,好惹味

开始蒸海鲜啦

首先系龙虾,一人有半只
生猛龙虾
印象中,比起上次为大只

龙虾肉是结实的,证明真的新鲜!食落弹牙

苏格兰蛏子皇
再来一人一只蛏子皇
大大只,同样地配上粉丝蒜! 鲜甜爽口!
生猛大元贝
特大带子!一早清洁好,食既时候好方便
美中不足系肉唔够结实!但味道唔错
北韩鲜鲍鱼
虫草花鲍鱼!简单既调味,已经好好味!
虫草花配上鲍鱼既养生滋润名堂,真的不能抗拒
贝壳盛盘
贝壳盛盘有十多只!包括蕃薯蚬、北寄贝同刀贝果!每一款都鲜甜、无沙、无渣!
店员细心地同我地讲,会先蒸一两分钟!睇下有无边只无开盖,如果无开就会再蒸一两分钟,都系无开,就会换左佢
十分欣赏
手切和牛
跟住我地追加左和牛! 开盖去蒸和牛!
牛味十足!好嫰滑既牛!必试

最后当然系食个粥!个粥保留左所有海鲜既精华
好软棉!配埋个马拉糕,就画上完美句号!

再一次满意既体验

2016-10-17