2021-10-20 232 浏览
📍 仙桃居🌬今日打8号,估唔到龙门居仲有餐厅开门,屯门人应该都知仙桃居系良心小店💛8号波都冇双计👍🏻店舖尚算干净企理,店舖嘅墙身同玻璃都贴满唔同搞笑餐牌,比疫情钱嘅价格都上调咗少少🤏🏻🙇🏻‍♀️再一次感谢在风雨中的8号风球也要上班工作的人,愿你们上班下班的路程上平平安安不要着凉🧎🏻‍♀️感谢您们继续服务人群😚今日我哋嗌左两个餐加两样小食🤤1️⃣卤肉饭+卤水蛋+无糖绿茶$58卤肉饭一上枱嘅时候好热好香好大兜👍🏻👍🏻不过卤肉饭上面嘅汁料好似唔系太多,如果可以多啲能够捞饭就更加正🤣上面嘅肉肥瘦唔系特别好均匀,有好多好肥嘅膏,如果正在减肥的朋友,要留意哦❣️ 无糖绿茶我都一样冇影相,因为上菜嘅时候用冰杯装住,一样冇美观可言,由于佢冇糖嘅关系就好似系一个绿茶包冲水咁嘅味🤔下次可能都会拣返最大路嘅珍珠奶茶😖2️⃣咖喱鸡扒饭+椰香牛奶$61咖喱鸡扒饭咖喱同饭系分开上,有一块大鸡扒😋不过咖喱煮得比较水,呢个餐系朋友食嘅,我问佢好唔好味嘅时候佢同我讲话大快活𠮶啲好味啲🤔椰香牛奶我就冇影相,因为上菜嘅时候朋友一黎整饮咗好大啖同埋均匀咁样搅拌面头上嘅胚芽😢已经唔美观所以就冇影到相😩3️⃣酥炸鱿鱼须$55鱿鱼须系即叫即炸😍大大
📍 仙桃居

今日我哋嗌左两个餐加两样小食🤤
1️⃣卤肉饭+卤水蛋+无糖绿茶$58

2️⃣咖喱鸡扒饭+椰香牛奶$61

3️⃣酥炸鱿鱼须$55
鱿鱼须系即叫即炸😍大大碟,上面嘅粉浆唔会过厚,火候控制得岩岩好,侍应会俾啲盐你可以自己再沈落去,基本上其实次次黎亲我都会叫,因为以前系$48,觉得都几抵食😍,不过今日见到鱿鱼须拼奶酥吐司只系$52,如果大家有兴趣都可以嗌呢款啦相对上鱿鱼🦑嘅份量会少啲,但系可以试多几样野😚

4️⃣金砖豆腐 堂食$10
呢个豆腐真系食过返寻味,外脆内软,豆腐嘅辣酱汁更加系锦上添花😍豆腐有六旧,每一旧都大大件😍 $10真系好抵❤️ 大家要记住当食先有呢个价钱㗎‼️

评分时间❣️(最多五颗星,如不推荐会打交叉)
食物质素⭐️⭐️⭐️⭐️
环境⭐️