2022-03-01
好耐之前已经听过呢间餐厅系好好食,但系因为好少去元朗,所以都冇试过,今次入嚟做嘢,就专登过嚟试埋佢。新春二人餐 $498见到个二人餐好抵呀,所以我哋决定嗌个二人餐。喜气洋洋浓汤(2客)冇乜特别一般般啦,但系唔会难饮嘅~盆满砵满小食拼盘呢个拼盘好丰富呀,入边包含有芝士马介休薯球、墨鱼球、辣虾柚子沙律、芝士脆猪包。我最钟意就系芝士马介休薯球、墨鱼球呢两款,芝士马介休薯球够特别之余墨鱼球仲好爽口添☺️😋横财就手葡萄牙脆皮咸猪手伴薯菜其实我本身系一个非常之钟意食猪手嘅人嚟嘅,葡式嘅猪手我之前冇食过,不过成日食德国𠮶只脆皮咸猪手,而呢一款脆皮咸猪手真系非常之令我惊喜!要形容下佢嘅外皮系表皮微微嘅趣,但系保留左猪手皮𠮶一种烟靭又充满骨胶原嘅感觉,再加上佢调味系啱啱好,一食落去我简直系呆咗,因为实在太好食啦!!😍😍为咗呢一个猪手我都一定会疯狂再食呢一间野🤣🤣🤣🤣主菜可以拣富贵虾子松露意大利面或者锦绣虾仁炒饭(即系葡国肠菠萝虾黄金咖喱炒饭),我哋拣咗意粉,其实系十月初五虾子松露意大利面🥰因为我唔系太食意粉,所以我净系食咗少少,松露味好香,加上有虾子,系一个特别又好食嘅菜式,意粉都唔会话煮得太林😆另外仲有
新春二人餐 $498
见到个二人餐好抵呀,所以我哋决定嗌个二人餐。
喜气洋洋浓汤(2客)
冇乜特别一般般啦,但系唔会难饮嘅~
盆满砵满小食拼盘
横财就手
葡萄牙脆皮咸猪手伴薯菜
为咗呢一个猪手我都一定会疯狂再食呢一间野🤣🤣🤣🤣
另外仲有两杯福虎缤纷特饮送!其实系 fruit punch嚟,唔算系太甜,又有啲生果味,夹猪手食可以减油腻嘅感觉,好好啊👍🏻
📍 亚苏尔 (形点) (元朗)
元朗元龙街9号形点1期2楼2056号舖