2008-02-20 20 浏览
见佢新开又大大只字写住猪骨煲皇,于是黎试下啦。一去到小猫三两只,于是好快比左张卡位。拿起张纸睇见汤底都唔少,除左澳门猪骨煲外,仲有乜鬼水佬猪骨煲,问个侍应同经理,居然两个都讲唔出,只系带你游花园,最后稳阵计叫左个澳门猪骨煲算啦。同埋叫左手切肥牛,牛叶,鹅肠,脆鲩腩,乌冬。个煲好快就到,打开盖好似好多野咁,主要有几旧大猪骨,几旧猪软骨,萝卜,芹,粟米,无离头仲有D鱼肉。猪骨太大旧,位多,冇肉又冇骨髓。萝卜有楂唔靓,粟米唔系超甜粟,冇味,鱼肉沟水太多,散晒。全晚火锅料,手切肥牛明显唔新鲜,切好等ORDER个只,鹅肠又系急冻个只,真系怀念力奇个D。牛叶脆鲩腩乏善足陈。最离谱系有个男侍应,我见张纸上面有几样料用红色字写,问佢点解,佢居然话剩黑色斋嘛,有D咪红色写啰,当我白痴架咩,咁都UP得出,埋单要成三旧几唔抵食,以后唔会再黎。