2019-05-10
除咗行outlet同去沙滩经过,有几可嚟东涌吖?冇咩食又多自由行,但幸福要行多几步,行去海堤湾畔远离自由行,原来都有好嘢落肚㗎!大胃今次走去环境一流,有室内室外选择嘅泰式越南餐厅同胃民撑吓台脚大胃好钟意Phad Thai,但无奈唔食得辣,好彩侍应知道我嘅忧虑,帮我叫厨师整小辣Menu有好多选择,大胃选择困难症又发作,于是侍应推介呢个虾饼,一试果然冇老点大胃见佢黑眯鼆咁㜺鬼,就嗌嚟试吓,发觉黑色牛肉卷就咁食好食啲,而啲生菜同米粉自己捞酱食,超过瘾呀夜宵磨当然要叫返杯cocktail啦,好泰式风味呀胃民呢杯mocktail混有椰汁,好有异国风情咖喱超级浓郁,加有栗子好特别最后点个炸香蕉,好出色,外脆内软,蜜糖简直系锦上添花虽然呢餐为味觉带嚟全新冲击,但好食得嚟又唔口渴,睇嚟冇落味精。同埋侍应服务好周到,平民价换来五星级待遇,宾至如归,环境又够情调,下次屋企人生日都可以嚟呢度庆祝
夜宵磨当然要叫返杯cocktail啦,好泰式风味呀
胃民呢杯mocktail混有椰汁,好有异国风情
咖喱超级浓郁,加有栗子好特别
最后点个炸香蕉,好出色,外脆内软,蜜糖简直系锦上添花