2023-09-14
一直见到唔少朋友仔分享依间餐厅🥢精致 • 可爱造型既点心,我真系抗拒唔到😍虽然餐厅位置唔算系市中心📍但放假踩单车🚴♀️🚴♂️去食埋都方便呀👏🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪爆汁乳鸽 堂食优惠🈹每𝟐位会送𝟏只(有即弃手套提供)送都系热辣辣上,冇𝐇𝐞𝐚你🫰🏻.▪肉骨茶 ($78)茶壶上🫖用杯仔好似饮紧功夫茶咁🍵汤唔会好重药材味个种,味道偏甜😙.▪蒜蓉香辣凤爪 ($68)冇骨,都几入味,对我可以再辣𝐝🌶.▪口水弹蛋 ($48)口水汁成日食,不过依个组合第𝟏次食到,透明既鹌鹑蛋劲弹弹😝.▪拉丝啤梨 ($48)外皮少少脆得黎带少少糯,入面包住芝士馅,咸咸甜甜🤓.▪避风塘软壳蟹 ($108)推介❣️避风塘脆脆碎份量超足,够香口够辣👍🏻软壳蟹脆卜卜又大大件,𝟏旧size等于平时食到既𝟐旧🦀.(以下𝟐款都会点火🔥)▪火云叉烧 ($238)叉烧表面蜜汁够,点左火之后,𝐝边边位烧得再香口𝐝💥另有酱汁可加,叉烧大大件唔过肥,我钟意🫢.▪烈焰菠萝炒饭 ($128)唔好谂住菠萝壳入面放唔到几多🍍入面𝐝炒饭🍚系塞到实晒 • 满晒🤗炒饭配料有瑶柱 • 菠萝 • 蛋白
精致 • 可爱造型既点心,我真系抗拒唔到😍
虽然餐厅位置唔算系市中心📍
但放假踩单车🚴♀️🚴♂️去食埋都方便呀👏🏻
▪爆汁乳鸽
堂食优惠🈹每𝟐位会送𝟏只(有即弃手套提供)
送都系热辣辣上,冇𝐇𝐞𝐚你🫰🏻
▪肉骨茶 ($78)
茶壶上🫖用杯仔好似饮紧功夫茶咁🍵
汤唔会好重药材味个种,味道偏甜😙
▪蒜蓉香辣凤爪 ($68)
冇骨,都几入味,对我可以再辣𝐝🌶
▪口水弹蛋 ($48)
口水汁成日食,不过依个组合第𝟏次食到,
透明既鹌鹑蛋劲弹弹😝
▪拉丝啤梨 ($48)
外皮少少脆得黎带少少糯,入面包住芝士馅,咸咸甜甜🤓
▪避风塘软壳蟹 ($108)
推介❣️避风塘脆脆碎份量超足,够香口够辣👍🏻
软壳蟹脆卜卜又大大件,𝟏旧size等于平时食到既𝟐旧🦀
(以下𝟐款都会点火🔥)
▪火云叉烧 ($238)
叉烧表面蜜汁够,点左火之后,𝐝边边位烧得再香口𝐝💥
另有酱汁可加,叉烧大大件唔过肥,我钟意🫢
▪烈焰菠萝炒饭 ($128)
唔好谂住菠萝壳入面放唔到几多🍍
入面𝐝炒饭🍚系塞到实晒 • 满晒🤗
炒饭配料有瑶柱 • 菠萝 • 蛋白 • 菜,粒粒分明🥄
▪莲藕苗炒腊肉 ($78)
莲藕苗比较少见,食落爽脆✨腊肉之外仲有甜椒❤️💛
▪猫山王榴梿 ($42)
好可爱,冻糕口感,唔会过硬🍮
▪𝐁𝐁鸡 • 𝟐件 ($49)
可爱既鸡仔系流沙奶皇包🤤
💕温馨提示 (𝟏) 搣既时候一定要小心,奶皇馅流到"啤啤"声💛
💕温馨提示 (𝟐) 记得要趁热食先可以咁流❤️🔥
▪自家制冷泡花茶 ($28/樽)
冷泡岩夏天 (瑰荔堂煌🌹 • 菊花潽洱🌼)