2024-11-05
喺棉登径附近揾食,行行下见到另一个路口嘅尽头,有间铺头有人龙,一个近期香港好少见嘅场景,间餐厅系“捌加廿陆天妇罗居酒屋”,抱住有咁多人排队,一定好食嘅心态,排埋一份😂的确,排左大半个钟系值嘅😍⭐️九肚鱼天妇罗第一次见咁大条九肚鱼,炸完依然系咁好食😋⭐️日本提子汽水感觉比芬达好饮,好似冇咁甜🤭⭐️蒲烧鳗鱼丼鳗鱼丼系男朋友食嘅,我就梗系要帮佢试下味la🤭鳗鱼好厚肉,鳗鱼汁嘅份量啱啱好⭐自选天妇罗定食配龙虾味噌汤同前菜,我就加左好似8蚊转左冷酢橘荞麦面自选嘅好处系,可以拣自己想食嘅野,我就拣左紫菜虾胶、半熟蛋、鲈鱼、希灵鱼、芦笋、日本蕃薯、大啡菇、莲藕四季豆、粟米芯、四季豆、粟米芯龙虾味噌汤好香龙虾味😋至于自选天妇罗,真系样样都好食,因为我觉得好食嘅天妇罗要皮薄同炸得干身,最钟意半熟蛋同希灵鱼,半熟蛋有惊喜,炸完仲系流心嫁😋至于希灵鱼天妇罗同刺身嘅分别太大la,本身好钟意食希灵鱼刺身,食完希灵鱼天妇罗之后,刺身真系冇得比,希灵鱼天妇罗食落系好juicy嘅😋
⭐️九肚鱼天妇罗
第一次见咁大条九肚鱼,炸完依然系咁好食😋
⭐️日本提子汽水
感觉比芬达好饮,好似冇咁甜🤭
⭐️蒲烧鳗鱼丼
⭐自选天妇罗定食