2022-12-05
朋友介绍大埔有地方新开烧烤场「胡须农庄」,又有鸡煲食,咁我地得两个人,去到见环境唔错,天气凉凉地又冇乜蚊,都系食烧烤好啲。鸡煲都系啱一大班人唱卡打完麻雀之后食。我哋系去到太和地铁站转的士入去,唔太识路,但原来openrice 个地址唔啱,过哂龙,好彩遇到好心的士司机冇赶落车,我立刻打电话去农庄,经指点下先知我哋过咗三个路口。我哋有同负责人反映地标错误,希望佢哋快啲更正番。食物:肠仔、贡丸、牛丸、红肠、墨鱼丸、芝士丸、鱼旦、芝士肠、烧卖、鱼、鱿鱼、金菇菜、娃娃菜、猪扒、鸡扒、牛扒、羊扒、蕃薯、粟米饮品一人一支,我选择咗柠檬茶及水咪睇好似会唔够食咁,两个人黎讲(女仔)系食唔晒,我哋烧完啲丸啊、鱿鱼啊、菜啊,已经好饱,顶多再烧埋鸡扒同猪扒。食物方面嘅质素唔错,鱼同鱿鱼都几好食,不过令我惊喜嘅系猪扒,又淋又好味,鸡扒肉𠝹开咗易熟啲,好细心。农庄提供到达方法:公共交通:乘港铁到太和站后,转乘73号巴士路线,或25A小巴路线,或25B小巴路线,于围头村站下车后步行大约五分钟
食物:
饮品一人一支,我选择咗柠檬茶及水
农庄提供到达方法: