2021-10-25
虽然未到冬天,不过忽然之间好想打边炉所以放工就嚟咗呢到食 呢间餐厅主打一人一锅,系疫情之下令人食得安心 一共有12款汤底选择,全部都系同一价钱($115)其中一款系期间限定嚟 无辣不欢嘅我就嗌咗个麻辣锅,入面嘅配料有10令款,包括牛肉﹑鸭血、爆汁牛丸、蛋饺、芝士鱼豆腐同蜂巢豆腐等等 一开头见到个样红卜卜,不过捞匀咗之后又唔算好红就觉得唔系好辣,点知食食下后劲都几强,食到有小小出汗 牛肉就建议快啲食咗先又或者夹起佢会好啲,唔系滚下滚下就会老晒 我就唔食鸭血嘅,不过男朋友话都几q弹 平时好小食蛋饺,冇咩特别就系一块蛋皮入面有肉 佢地嘅爆汁牛丸真系好出色!一咬入口真系好多汁 芝士鱼豆腐虽然系普通嘅边炉材料,不过我都好中意食 食麻辣锅嘅时候最开心系有啲好吸汁嘅配料,例如炸枝竹同蜂巢豆腐 男朋友就嗌咗佢地嘅芫荽锅,系期间限定所以menu冇写 主要有鸡肉 芫荽 芫荽猪肉丸等鸡肉正正常常 芫荽猪肉丸几特别,不过觉得最正都系个汤,因为面头有一大旧芫荽酱,应该就系用啲芫荽打碎而成,清淡得嚟又好香嘅芫荽味,几有惊喜!因为个锅嘅鸭血对男朋友嚟讲唔够,所以佢又再加多咗份麻辣鸭血($38)小食嘅麻辣鸭血比起
呢间餐厅主打一人一锅,系疫情之下令人食得安心
我就唔食鸭血嘅,不过男朋友话都几q弹
平时好小食蛋饺,冇咩特别就系一块蛋皮入面有肉
佢地嘅爆汁牛丸真系好出色!一咬入口真系好多汁
芝士鱼豆腐虽然系普通嘅边炉材料,不过我都好中意食
男朋友就嗌咗佢地嘅芫荽锅,系期间限定所以menu冇写
主要有鸡肉 芫荽 芫荽猪肉丸等
小食嘅麻辣鸭血比起系个锅到食辣味更加出