2022-07-04
今日夜收工 成八点几先返到屋企附近 一直都未试过呢一间餐厅 但见佢仲有开门就胆粗粗入去叫咗两个外卖 咁啱又好挂住泰国嘅味道 一于梗系要试吓泰式嘅炒物!见到有个泰式虾膏炒饭同埋泰式炒河! 即刻毫不犹豫就叫黎试下! 因为我系嗌外卖 咁返到屋企都需要5分钟时间 好彩返到屋企一拎出嚟仲系热辣辣! 首先梗系打开个炒饭!好香嘅虾膏味道,都只系$58!大大盒! 系泰国嘅味道呀! 食落粒粒分明,面头有蛋丝,成个炒饭嘅味都笼罩住饭厅! 连屋企人都大赞! 咁另一碟就系泰式炒河,亦都系$58,有得俾你拣猪或者鸡,而我就拣咗后者!呢个泰式炒可一样系咁香,食落都有泰式嘅味道,但系有一丝丝嘅甜味,甜味应该就系出自喺椰菜,芥兰身上! 香气逼人!钟意食泰菜嘅千祈唔可以错过!又估唔到呢个位置有间咁出色嘅泰国餐厅!一定唔会再去食过帮衬!