2021-02-20
今日同男友都放假但懒得煮,晏昼就求其去左屋企附近既呢间餐厅食lunch~虽然呢度叫面栈,但系都有唔少饭既选择,岩晒我😁我叫左个鳗鱼茄子🍳饭少饭,男友叫左名川肉燥饭, 另外加咗个小食猫耳朵伴青瓜,男友跟餐加左杯凉粉奶茶~虽然只系几十蚊仲包埋野饮,但份量绝对唔少👍 鳗鱼煎得几香,厚肉无骨,个汁唔会太甜腻,配搭茄子又几夹😮 要黎送饭都一流👏太阳蛋条边好脆,而蛋黄仲系流心嘅,整得好出色😆名川肉燥饭应该都系招牌菜之一,有猪软骨,炸鸡翼,肉燥,冬菇同埋菜,非常丰盛😍鸡翼炸得好靓而且唔油腻👍👍入口香脆😋猪软骨唔韧,软骨位有咬口,冬菇都几厚身👏个小食超级大碟😅 个人认为都有中小辣程度,猫耳朵同青瓜都系爽口既组合,特别开胃而且可以平衡太多肉类既腻👍呢度嘅饮品选择超级多😮 男友叫既凉粉奶茶好有咬口,奶味偏重,入口香滑,唔错😋四十几蚊真系超值,店员姨姨服务又好,一定要多啲支持呢啲小店❤️
虽然呢度叫面栈,但系都有唔少饭既选择,岩晒我😁
太阳蛋条边好脆,而蛋黄仲系流心嘅,整得好出色😆
鸡翼炸得好靓而且唔油腻👍👍入口香脆😋
猪软骨唔韧,软骨位有咬口,冬菇都几厚身👏