2023-07-24 506 浏览
朋友同事有事无返工,想揾人陪食Lunch,反正要去新蒲岗办啲事,就走左去呢个工厂区。朋友同我问了食店员工,条鳗鱼有几大条,店员话原条上,所以大家都叫了呢个鳗丼,我另外加了茶碗蒸 + $6及温泉蛋 + $6。平时鳗鱼丼,多数$88,仲要唔一定原条上,但呢度既鳗鱼丼只系$68,仲要原条上👍烤鳗鱼配上白饭、薄酱油及碎紫菜,口感香醇。以工厂区嚟讲,已经算唔错,加了温泉蛋,口感滑嫩。而呢度既茶碗蒸,主要由蛋液、鸡肉、香菇等材料构成,口感绵密滑嫩,味道鲜美。鳗丼的口感香醇,茶碗蒸的绵密口感,相信一定能够满足自己的味蕾。而价格方面,附加既茶碗蒸和温泉蛋的价格也非常实惠,是非常物超所值的选择。新开既食店,到2:15pm 还是多人入座,证明CP值高。

新开既食店,到2:15pm 还是多人入座,证明CP值高。

鳗丼
2023-07-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
鳗丼