2017-05-07 192 浏览
今晚,住附近嘅街坊带左我黎三朗食车仔面,佢话呢间铺头仔虽然系新开嘅,但做车仔面做得有板有眼,而且价钱实惠,好值得试吓。可能真系地点比较偏僻嘅关系,我哋七点几嚟到,呢度都冇乜人。铺面装修简单,企理干净。睇下张点菜纸,除咗车仔面仲有串烧,而且价钱真系好抵,计落唔使$50已经食到5𩠌面如果想食得豪少少,仲可以饮啲靓啤酒同埋食烧海鲜,丰俭由人。老友减肥,要咗碗4𩠌净𩠌菜底。一上枱闻到阵好鲜嘅味,原来碗车仔面落咗好多虾干仔喺面,完全提升左碗车仔面嘅味道。老友碗面有唐生菜,猪大肠,虾春卷,炸鱼片头同埋黑木耳。除咗猪大肠,样样都好健康,的而且确,喺车仔面店食到有益嘅黑木耳真系比较少有老友话咁多个𩠌最正系虾春卷 ,非常香脆,好在我都有剔到我就比较贪心,叫咗个五𩠌面,非常之丰富。样样𩠌都好好食,我觉得猪大肠同萝卜都系必食之选。猪大肠煮得好腍好入味;而萝卜就香甜无渣我想讲枱面呢樽自家制辣酱绝对系不能错过嘅!佢味道唔系好辣,但非常惹味,而且入面有好多虾干仔,食落好鲜味,捞埋车仔面食无得顶串烧制作需时,我哋差唔多食完碗面先到,真系即叫即烧架!芝士肠烧到爆芝,外脆内软,好味!不过一串得四粒就有啲唔够喉啰烧牛舌份

如果想食得豪少少,仲可以饮啲靓啤酒同埋食烧海鲜,丰俭由人。

老友减肥,要咗碗4𩠌净𩠌菜底。
四𩠌车仔面

老友话咁多个𩠌最正系虾春卷 ,非常香脆,好在我都有剔到

我就比较贪心,叫咗个五𩠌面,非常之丰富。
五𩠌车仔面

自家制辣酱

串烧制作需时,我哋差唔多食完碗面先到,真系即叫即烧架!
烧芝士肠

烧牛舌

烧牛舌份量比较多,都烧得几香口,不过质感有啲硬。

烧鸡脾肉

我哋觉得最正系烧鸡脾肉,落左孜然粉系面,食落好惹味,而且鸡肉嫩滑,唔错

食咗咁多好味嘅野一人先至几十蚊,街坊果然冇介绍错
2017-05-05
四𩠌车仔面