2022-08-29
同姊妹girls talk,倾下心事有杯酒chill 下就更开心~我地收工算收得早,平日book 18:30人数未算好多,但过左19:30 之后成间餐厅就坐满左,估唔到平日晚都咁旺场。不过食完就明,呢度真系好食又抵食,无论系酒定系串烧,价钱都比起出面平D,仲要D酒系大大杯嘅,一D都唔悭皮!呢度嘅地方好大,座位非常阔落,坐得比普通酒吧更舒适。而且装修好新净,灯光美气氛佳,无论系多friend嘅聚会定情侣黎倾下计都好岩~店内播歌嘅音响质素都几高,唔太有其他杂音。呢度仲要有飞镖同桌球可以玩~呢个价钱有咁多享受,真系超级抵!呢度提供嘅酒系classic嘅类别,但调得唔错,味道整体偏甜,容易入口,岩晒我地呢D想要个气氛但又唔算好饮得嘅女仔~每只酒都有介绍系用咩黎调配,我地呢D新手就好需要~我地个晚分别饮左Sea breeze, martini 同sangria。真系3杯嘅份量都好多,特别系杯sangria,而且都好好味。Sangria比出面饮到嘅甜唔少,应该系加左7喜,但我非常钟意,甜得黎唔会完全冇酒味虽然呢度主要系得串烧或者炸物食,其他主食类嘅唔多,但串烧嘅款式就有好多~用黎送酒就好岩~整体黎
虽然呢度主要系得串烧或者炸物食,其他主食类嘅唔多,但串烧嘅款式就有好多~用黎送酒就好岩~整体黎讲调味都好足够,孜然粉嘅份量一D都唔吝啬。个人最钟意食烧椒盐烧卖,鱿鱼须同烧秋葵。牛舌就烧得有干身左少少,扣左少少分。不过好欣赏店员会过黎问下我地D野食岩唔岩食,我地都将可改善之处提出左,相信佢地一定会越做越好!
烧茄子点可以唔叫呢!呢店嘅烧茄子比起出面食到嘅稍稍多左阵甜味,唔系只系得孜然粉嘅味道。好似有微微嘅焦糖感,系几新鲜嘅味道~
芝蔴鸡翼又系不败之选,炸得香口得黎又juicy! 超好食!
我地另外叫左呢度应该系唯一一个饭 - 鳗鱼炒饭。上枱比我想像中大碗㖞,我谂一个人食晒嘅话应该都可以有6分饱。炒饭好够味,又够干身,一啖接一啖好快食晒~