2022-09-30
呢排放宽左0+3,未去日本🇯🇵前已经挂住日本野!上网睇呢间餐厅日式好似几受欢迎,一于入黎试吓🙈温泉玉子牛油果凯撒沙律$65: 份量超多,流心玉子拌埋沙律🥗一齐食,成件事更新鲜,而切粒牛油果🥑捞埋落去,口感更为特别双重芝士鳗鱼卷$62: 鳗鱼上面放左块芝士,仲要有火炙效果,而入面亦放左粒芝士,绝对有双重嘅享受,岩晒我呢啲芝士控!珍宝赤虾海鲜丼$108: 赤海虾超级大条,而且食落去虾肉鲜甜弹牙,虾头有少量虾膏,亦带有少量甘甜效果,真系好满足!而三文鱼同带子亦都厚切,食落去几新鲜~饭粒饱满,粒粒分明,系用左日本珍珠米黎煮!黑豚肩烧丼$85: 豚肉烧得好香口,咬落去豚肉嘅肉汁+鲜味布满成个口腔,师傅亦都用左烧汁去煮,所以捞饭一齐食,成件事可能好heavy, 但真系好满足!冻紫薯鲜奶$38: 饮落去紫薯味甚浓,唔会觉得落左太多色素落去,中上水评~宇治金时$42: 抹茶味好浓,亦放左好多红豆🫘落去,搅匀一齐饮成件事好match!宇治抹茶芭菲+电击鸡翼+炸薯条$82: 电击鸡翼系冻食嘅,食落去比较新奇,因为肉质系硬身嘅,比较特别,而薯条🍟亦都新鲜炸出黎,食落去几香脆~雪糕方面,好浓郁嘅抹茶味,侧面亦
雪糕方面,好浓郁嘅抹茶味,侧面亦放上蕨饼、Mochi, 食落去好烟韧,有咬口,而个底放左红豆🫘+ cereal, 捞埋抹茶雪糕一齐食,配搭好match!
So far, 呢间餐厅性格比几高,而且位置亦都唔难揾,接驳住地铁站行5分钟就到啦~