2019-08-22
今日本身谂住去高街食lunch,因为果度都有几多西餐厅不过喺我地行落去既途中俾🙎🏻♂️发现左呢间喺斜路既小店,爱川味既🙎🏻♂️即刻提议去试下😆我地简左二人午餐🥣有前菜、主菜、饭同甜品🥢$238有水煮鱼都几抵食!佢另外都有一人餐$58-$78,同埋抄手酸辣粉等,食物款式唔算好多但价钱好ok😎同好多川菜馆一样食物都可以简辣度既,我地简左bb辣,都已经系几辣下🌶🌶🌶,唔系好食得辣既朋友记住喺边第一次食最好都系简bb辣🙈口水鸡🐔唔系好麻(重庆口水鸡通常都会有麻既元素🤔)不过鸡肉配埋辣汁整得好入味,鸡肉都好滑,如果有埋麻既味就更好啦😁等左阵有水煮鱼食啦🤤🤤🤤(lunch食水煮鱼系咪好heavy😂)入面有好多鱼片,鱼片🐟切到细细块吸晒d辣味好正👍🏻仲有少量芽菜同埋薯粉!!😍 成碗水煮鱼亦唔会好有油腻感,好味☺️跟住我地简左清清地既炒油麦菜🥬,味道正常,唔会炒到过淋👍🏻最后有埋糖水,只有冰粉简四川冰粉有好多唔同既味道,呢款就系有好浓既桂花味,几甜同埋好清凉,好似食紧桂花糕咁😋总括黎讲我觉得呢度既食物质素都几高,价钱亲民👍🏻而且坐得舒服,枱与枱之间唔会迫😌可以再黎!
口水鸡🐔唔系好麻(重庆口水鸡通常都会有麻既元素🤔)
重庆口水鸡
水煮鱼
跟住我地简左清清地既炒油麦菜🥬,味道正常,唔会炒到过淋👍🏻
清炒油麦菜
最后有埋糖水,只有冰粉简
冰粉
总括黎讲我觉得呢度既食物质素都几高,价钱亲民👍🏻
而且坐得舒服,枱与枱之间唔会迫😌可以再黎!