朋友仔聚餐今日食越南野,原来弥敦道开左呢间越南餐厅食物份量都几大,味道唔错,价钱都好低唔怪得都几多人捧场顺化蕃茄蟹肉扎肉汤檬 🦀🍅钟意蕃茄汤底嘅我,觉得呢个酸酸甜甜好开胃,个汤底又唔会太杰身,汤檬都好爽口,加上蟹肉嘅鲜味,最啱呢个咁热嘅夏天食。 西贡咖喱牛腩配法包🥖🐮个包真系烘得好香脆,一定要食同埋追加😝,咖喱牛腩都好腍唔会太辣,配个饭应该可以食得哂,真系好好味。 莲藕苗沙律🥗🥗啲莲藕苗好得意,食落有少少似桥头,好爽够酸又有啲辣,做前菜沙律,食完即时开晒胃💕。法式牛油鸡翼🐥🐥鸡翼炸得好香脆,牛油味好浓,好唔错。软壳蟹米纸卷🦀🦀米纸卷好薄身唔厚,卷得好扎实,入面嘅蔬菜条切得好幼细加埋香脆既软壳蟹,又唔会觉得太油腻,点上甜酸酱,有种饱满清新既口感。 越式猪颈肉 🐷🐖不能错过的猪颈肉,烧得好Juicy,肉质软糯,而且都几大块,四个人都食都好满足。

朋友仔聚餐
今日食越南野,原来弥敦道开左呢间越南餐厅
食物份量都几大,味道唔错,价钱都好低
唔怪得都几多人捧场

顺化蕃茄蟹肉扎肉汤檬 🦀🍅

西贡咖喱牛腩配法包🥖🐮

莲藕苗沙律🥗🥗

法式牛油鸡翼🐥🐥
鸡翼炸得好香脆,牛油味好浓,好唔错。

软壳蟹米纸卷🦀🦀

越式猪颈肉 🐷🐖