2021-12-15 168 浏览
同屋企人去开蓝田,咁啱想食啲小菜,就决定去试吓呢一间喺街尾嘅餐厅。🤩——————————睇到餐牌,288/两位用,三𩠌一汤配白饭,加冻饮都系$7,一于试下佢。🤓第一个𩠌就拣咗烧味双拼,三选二,我哋要叉烧拼香妃鸡。首先讲下个叉烧,个部位五花腩,啲叉烧汁好入味而且烧到窿边😋,十分野味。另外个香妃鸡,佢俾咗脾我哋😍,啲肉好嫩滑,加埋葱油超正🤩。之后就到咕噜肉,个咕噜肉外脆内软😋,而且佢个汁酸甜适中,见到佢嘅菠萝唔系用罐头🤪,而系用新鲜菠萝。之后就系金银蛋浸时蔬,咁佢有鹤薮、菜心、白菜、油麦菜呢啲拣,咁我哋就拣咗鹤薮。个摆盘几靓🤩,而且啲菜唔会煮得太老😋。总括嚟讲,呢个餐有三𩠌一汤,而且每个𩠌都好大碟,基本上可以三个人食。因为我哋两个人都食唔晒。所以288可以食到三个人,又好食,真系好抵。🤓👍🏽
——————————

叉烧拼香纪鸡