2022-08-22
话说喺荃湾做完嘢就同朋友去冒险乐园玩🥳玩完就去揾食啦😜都系第一次去荃荟广场,原来都仲有呢啲旧式商场☺️☺️兜咗个圈就见到呢间楼下冰室😎都几吸引🤩咁就入去以下个肚啦😂见个个都有嗌蕃茄汤同埋瑞士鸡髀,咁我地当然都唔执输啦,因为个样都真系好吸引😌😌我哋总咁我老公叫咗三个餐分别系瑞士鸡髀拼蕃茄意粉🍝吉列鱼柳拼蕃茄公仔面🍜同埋滑蛋叉烧饭,仲加咗两杯特饮添🤪🤪咁就讲吓咁又几好食啦😁瑞士鸡髀拼麻辣蕃茄意粉🌶🍝鸡髀可以拣完只或者切件,咁我地就拣咗切件😬因为可以交换食😂个瑞士汁好好食👍🏽虽然鸡髀唔算好滑,但系就入晒味,而且味道超好😋😋😋而蕃茄汤亦都好足料,超多蕃茄粒仲要加埋有滑蛋,🍳麻辣就只有好少嘅辣味,但就有好浓郁嘅蕃茄汤味连饮品都系50几蚊😌真系超级抵食吉列鱼柳拼蕃茄公仔面🐟吉列鱼柳好大件🤩🤩外脆内软仲有汁😋😋蕃茄公仔面就同麻辣番茄意粉差唔多,只系少咗份辣味😜滑蛋叉烧饭🍳🐷好有惊喜🤩都算系诚意之作🥳🥳叉烧竟然系煎咗先放落去炒👍🏽有少少㶶边😌好香,滑蛋好滑,加上大量葱花,豉油,令到个饭嘅味道好有层次😋😋出色☺️我哋见𠮶餐唔系贵😬仲跟餐叫咗特饮添😜如果散嗌就有啲贵🙈成$30一杯🥤不过跟餐就系$15😀都叫饮得过
瑞士鸡髀拼麻辣蕃茄意粉🌶🍝
吉列鱼柳拼蕃茄公仔面🐟
滑蛋叉烧饭🍳🐷
我哋见𠮶餐唔系贵😬仲跟餐叫咗特饮添😜如果散嗌就有啲贵🙈成$30一杯🥤不过跟餐就系$15😀都叫饮得过嘅😎普通嘢饮就加$9😌
咁就叫咗红豆奶茶🧋红绿椰冰😙
红豆奶茶🧋
红豆淋,奶茶浓,唔太甜👍🏽 虽然冇咩特别惊喜,但系正既😌
红绿椰冰🥤
就系红豆加绿豆既椰汁冰,个绿豆系冇外衣,就好似食糭入边𠮶啲绿豆咁😜成杯野好饱肚😆椰汁味都够浓,系好特别嘅一杯野饮☺️☺️
整体来讲呢间餐厅都可以系诚意推介😊主要都系大件夹抵食☺️餐厅姐姐超有礼貌👍🏽👍🏽而且环境好😌装修靓😆都系一个唔错嘅选择🥳