2019-07-12 1123 浏览
入去元朗探朋友,问佢呢度附近有乜好食。佢就话附近有间打冷唔错,都开咗好多年,于是就同佢去咗试吓。我哋两个女仔食,本来唔谂住叫太多野。点知睇落餐牌佢样样野都唔贵,于是都好贪心买咗四样嘢,分别有豪仔粥、豪饼、卤水拼盘、同埋炒蟹。先讲豪仔粥,里面啲豪仔出奇地多,加埋啲芹菜香喷喷好好味,一啲都唔会腥,粥底都好甜。另外豪饼都好大块,热辣辣应该系啱啱炸起,而对面啲豪仔亦同样好多。卤水拼盘就反而冇乜特别,味道同出面啲打冷差不多。反而个炒蟹就真系好惊喜,唔使$100啲蟹我哋两个女仔都食唔晒,味道都算唔错几滋味。不过晚饭时间都系得一个阿姐喺度,所以如果要求好嘅服务呢度就难啲,不过佢胜在价钱够平抵食。我如果下次过开来都会嚟呢度食,听我个朋友讲佢间唔中都嚟,因为够抵食。

2019-07-12