2015-05-07 1078 浏览
今日约左一大班人10个一齐试下呢间喺MK 既放题, 同往常去开既放题一样, 吾同时段吾同价, 我同朋友系食8至10 系HKD198加一, 如果你想同朋友一齐食哂由成个晚餐时段, 可以加钱,用238 既价钱, 就可以坐足全晚, 都系一个几好既CHOICE 黎.食店既陈设同一般放题冇乜分别, 但胜在地方够大, 坐位算宽阔, 多人佢亦都会有一个半开放倾既正方枱AREA俾你同一班朋友呢间放题既食物, 除左有一般既寿司, 天妇罗, 手卷, 可乐啤酒任饮之外, 仲有一D几特别既食物, 我系十分欣赏, 小食有白酒蕃茄 蕃茄新鲜够JUICY, 而白酒味比较甜都几MATCH; 日本渍物,有牛蒡同日本蒜头, 酸甜开胃; 醋味噌八爪鱼, 八爪鱼爽口, 配以酸味噌都系开胃之选; 另外仲有青瓜樱花虾渍物, 樱花虾比较硬身而细, 所以比较有咬口, 应该同下面爽口既青瓜一齐食会比较好。 冷盘方面有冻食原条既筑地八爪鱼, 同朋友每人食一只脚, 大得黎十分爽口新鲜, 不用点酱料都可以。 另外, 热食有汁烧原只筑地乌贼, 乌贼平时放题真系有乜机会食到, 佢比我想像中细, 用酱烧过既乌贼出面几有咬口, 入面密度十分高既一粒
 另外, 热食有汁烧原只筑地乌贼, 乌贼平时放题真系有乜机会食到, 佢比我想像中细, 用酱烧过既乌贼出面几有咬口, 入面密度十分高既一粒粒子原来系乌贼子黎, 口感丰富, 食完系好难忙记佢既质感, 几特别。
鹅肝多士亦都系必吃之选, 做法比一般特别系鹅肝系酿左入多士里面, 而且配合埋黑松露,ROSEMARY 洋葱一齐, 所以咬落去有少少爽口, 味道比较浓郁干身。 呢味都值得一试。

另外值得推介既仲有刺身, 白玉吞拿新鲜肉味浓, 赤贝希灵鱼都十分新鲜, 仲有一种叫冰山贝都几特别, 同赤贝有D似, 但比赤贝爽口同冇甘甜, 值得一试。
芝士焗蚝都烧得几好食。因为蚝新鲜, 而且芝士汁吾会因为烧而太干, 够JUICY
甜品方面既烧朱古力香蕉都吾错, 好食得黎吾会甜得过火

仲想赞下佢食物用既碟系有悉心念过点点样衬颜色同装饰, 令食落去既人感觉开心, 呢样野都好重要

以呢个价钱, 有呢个味道, 有特别野食。 其实系十分满意。!
白酒蕃茄, 传统日本渍物, 自家制醋味噌八爪鱼, 青瓜樱花虾渍物
筑地八爪鱼
原只筑地乌贼