2021-09-17 144 浏览
最近系social media成日都见到呢间炸鸡店, 重要难得系放题店, 想食炸鸡好耐嘅我, 决定一于试试!! 平日lunch 真系好抵食! $98 , 有炸鸡焗鸡, 重要有好多味道同小食拣!.我个人嚟讲, 比较钟意食佢嘅焗鸡! 初初以为焗鸡一定系普普通通, 就咁加啲调味再焗佢就算~ 点知!! 佢哋除咗保留到肉汁之外, 仲要外层好似炸鸡咁脆!! 真系好惊喜! 啱晒我呢啲又想食炸鸡但又唔想咁热气嘅麻烦港女! (新推出口味) 冬荫功焗鸡 - 系餐厅新推出嘅味!! 最钟意试新嘢嘅我, 当然要试下啦! 感觉几新奇, 真系好重冬荫功味, 酸酸辣辣咁嘅焗鸡, 好惹味! 值得一试!双重芝士焗鸡 - 好重芝士味! 芝士爱好者, 啱晒! 黄金咸蛋焗鸡 - 真系见到有大量嘅咸蛋酱系面! 同焗鸡一齐都几夹!韩风紫菜焗鸡 - 我好钟意呢款!!! 面头有好多好多紫菜碎, 仲要系脆嘅!! 超好食! 蜜糖蒜香焗鸡 - 正正常常~ 蜜糖有啲盖过咗蒜味, 钟意食蒜嘅朋友可能会有啲失望~喷火辣焗鸡 - 朋友食完话辣到傻咗 x_x 只辣味冇乜后径, 不过一入口, 就辣到傻!!! 果然真系值5条辣椒!! .啲炸鸡嘅Size
双重芝士焗鸡 - 好重芝士味! 芝士爱好者, 啱晒!
炸鸡嘅Size 唔会话好大, 咁样就可以试多几只味!! 整体嚟讲, 就算啲鸡冻咗少少, 都仍然能够保持一样咁脆~
(新推出口味) - 罗花生, 好多花生酱!! 味道都几得意!!
黄金咸蛋炸鸡 - 同焗鸡一样, 有好多好多咸蛋酱!!
蜜糖芥末香葱炸鸡 - 真系有条香葱系鸡上面, 好搞笑!! Overall 都唔错!
浓蒜炸鸡 - 有一大pat蒜酱系面! 重口味人仕表示可以再浓啲
至于小食方面, 我哋食咗:
芝士粉薯条 - 食落有啲似shake shake 薯条!! 不过食到尾, 略嫌唔够芝士粉
Pizza - 正正常常, 有4块, 每块都系唔同味!
凉拌水冷面 - 又系酸酸地, 我哋前菜就点咗, 好开胃, 好冰冻!!
拌韩式辣味海蜇 - 系好好食嘅海蜇嚟!! 好爽口, 一啲都唔系即食海蜇嘅货色! 不算话好辣, 真系值得一试!!
韩式酸萝卜 - 好酸, 好开胃同解腻, 因为食得多炸鸡都真系好腻
芝麻菠菜 - 食得太多肉, 都会想食返啲菜balance 下, 加埋芝麻, 都几好食!
柚子醋沙律 - 柚子味好重, 配上好fresh嘅沙律菜, 好jeng!!
P.S. 佢哋好贴心, 仲有手套俾你用, 同一个筒俾你放垃圾!
水冷面
芝士粉薯条