2017-12-05
因为要去油麻买啲嘢,所以系尖沙咀放咗工之后就行过去油麻地。喺中华书局附近见到呢一间餐厅,门面有圣诞嘅装饰,所以就吸引左我地入去食嘢啦。餐厅唔算好大,但坐得舒服。餐厅入边都有一啲圣诞嘅装饰,令我觉得好开心,好快圣诞节就嚟啦。叫咗两个小食,呢一个系BBQ鸡翼。BBQ酱汁酸酸地,鸡翼炸到好脆,热辣辣,肉滑。虽然隔左阵食,但都仲好热!炸鱿鱼圈鱿鱼圈都系刚刚炸起,外边好趣,但系入面鱿鱼好爽口,点埋个沙律酱食好好味。嚟到嘅时候五点钟到,仲有lunch Menu叫,价钱好抵!我地叫咗两个餐。呢一个系餐汤,我估应该系西兰花忌廉汤。因为会见到一粒粒绿色嘅嘢,应该就系西兰花碎。汤比平时饮开既忌廉汤无甘cream,清清地几好味。西冷估唔到块西冷扒咁大块,啱啱煎起所以好香,个底有啲薯条喺度,好脆口。今次我叫咗七成熟,切开咗仲有少少粉红色,几重牛味,肉质入口唔会好鞋,配埋个BB酱,正!All day breakfast 有沙律菜、肠仔、牛角包、茄汁豆同埋黑松露炒蛋。牛角包暖暖地,入边好松软。我地叫呢个餐主要原因都系因为有呢个黑松露炒蛋!!黑松露好香,捞埋啲炒蛋食简直系人间极品。蓝梅芝士蛋糕重芝士味,好滑溜。不过
BBQ鸡翼
炸鱿鱼圈
炸鱿鱼圈
嚟到嘅时候五点钟到,仲有lunch Menu叫,价钱好抵!
西冷
美国安格斯西冷扒。餐
All day breakfast
All day breakfast
蓝梅芝士蛋糕
重芝士味,好滑溜。不过个人觉得蓝梅酱多左啲,减少啲会更加好。
蓝梅芝士蛋糕
Tiramisu都几大件,中间个海棉蛋糕浸左啲冧酒,好香,软绵绵的,蛋糕糕唔太甜,几好。
提拉米苏
朱古力
咖啡
呢间餐厅价格唔贵,食物份量都好足够,如果系lunch或者下午茶黎更抵,整体上唔错,系会再黎嘅餐厅。