2018-07-17 2092 浏览
东大门韩国料理韩国菜我都不时食下 不过已经好耐无食过韩烧呢间餐厅基本上任食 部份食物可以加钱叫 不过任食餐牌上既鸡牛羊猪已经足够满足一众食肉兽 个人今次都系还原基本步试左好几款肉类一坐低店员先会送上一碟虾蚬 虾肉好食 我见隔离枱有加钱翻兜落完第一转单就去自助位夹前菜 果度仲有糖水甜品一阵补充 另外有三文鱼不过无试到 前菜我只系试左好少 仲要钟意烧热返黎食 好快就转战主菜上菜速度相当快 首轮叫左牛脷,牛肉,羊肉,辣猪肉,泰式咖喱鸡串,原条五花腩 份量按人数供应所以有余力试多几款 当中打星既牛脷同咖喱鸡特别正尤其是牛脷 后来仲叫多碟自制盐烧薄牛舌 xd 五花腩都系必叫 横身一大条咁上非常有视觉效果 店员一眼关七见我傻猪左拎剪刀就提我要烧左先剪 再温声提示佐盐更加好食 事前我又真系无为意枱面其实有盐同胡椒粉做调味 猪肉就差啲 唔够辣之余又有d韧 可能系过左火但猪我又唔敢唔整熟d丧食之下第二轮已经战斗力大减 一碟泰式猪颈肉同加碟牛脷 然后食其他非肉类 食左洋葱圈同金菇肥牛卷 都ok既 不过我都系会推荐牛脷同五花腩 =P 出面有一篮篮生菜攞 烧出黎效果都唔错最后甜品食左蕃薯西米露,椰汁红豆糕,西
东大门韩国料理

韩国菜我都不时食下 不过已经好耐无食过韩烧

一坐低店员先会送上一碟虾蚬 虾肉好食 我见隔离枱有加钱翻兜

最后甜品食左蕃薯西米露,椰汁红豆糕,西米布甸,啫喱 生果就食橙火龙果西瓜 除左橙唔够甜其他都正常 西米露我饮左两碗
近年少食韩烧系因为通常难有质素保证 特别任食果啲餐厅一般以量取胜 烧肉最紧要当然系肉 东大门呢方面质素唔错 呢度啲店员热心提你呢样果样都值得一赞

• Korean BBQ