2017-07-26
妈妈好耐无食泰国菜了,所以今次带佢黎食,满足下异国风情。椰青 $38好新鲜,大大个,炎热嘅夏天黎一个椰青,爽呀~泰式海南鸡半只 $95好挂住泰国嘅海南鸡啊~因为总觉系香港食亲都麻麻地,但估唔到呢间店嘅海南鸡可以做到咁滑,而且味道不俗,加埋自制嘅酸辣汁,加分。泰式小食拼盘 $75叫咗个细嘅小食拼盘,呢个份量只系$75,泰国菜来讲都算几抵食。🍴虾片新鲜炸好,够晒脆,当零食都唔错。🍴串烧肉质过熟咗啲,但表面嘅沙嗲酱真系好好味。🍴虾饼外酥脆,内弹牙。🍴春卷有丰富嘅蔬菜,几好食。🍴鱼饼充满香茅味,整体所有妈妈都几满意。泰式炒金边粉 $47 每次食亲泰国菜必点嘅一味,钟意佢酸酸地够晒开胃。🍴+$5 红豆冰同平时饮开嘅红豆冰完全唔同,超级多嘅红豆,加上超浓既椰汁,与众不同,唯一不足只系红豆甜左d。椰汁榚 $35好想食甜品呀!所以叫咗个椰汁糕,表面上有超浓郁嘅椰浆,底层系西米同粟米,口感丰富,同平时食开嘅椰汁糕完全唔同口感、味道。但真心觉得几好食。招呼我哋嘅系一位中年男职员,有礼貌,服务细心,值得一赞。整体味道不俗,而且唔需要加一,满足的lunch time ~
椰青 $38
好新鲜,大大个,炎热嘅夏天黎一个椰青,爽呀~
泰式海南鸡半只 $95
泰式小食拼盘 $75
🍴虾片新鲜炸好,够晒脆,当零食都唔错。
🍴串烧肉质过熟咗啲,但表面嘅沙嗲酱真系好好味。
🍴虾饼外酥脆,内弹牙。
🍴春卷有丰富嘅蔬菜,几好食。
🍴鱼饼充满香茅味,整体所有妈妈都几满意。
泰式炒金边粉 $47
每次食亲泰国菜必点嘅一味,钟意佢酸酸地够晒开胃。
🍴+$5 红豆冰
椰汁榚 $35
招呼我哋嘅系一位中年男职员,有礼貌,服务细心,值得一赞。