2021-10-12
香港人有几钟意打边炉,真系唔洗多讲😂😂。依家仲要有好多地方都做海鲜套餐,真系好抵食🤭。今日发现海港原来都有任饮任食海鲜火锅,睇个样好似唔错,仲要8:30后 $206位咁平,紧系要试下啦😋。先黎一个重庆鸡煲,呢个煲就唔系任食既,不过我觉得鸡煲个味就麻麻地,可能我本身重口味,觉得唔系好够味😅。刺身拼盘亦系一次性既,反而刺身几新鲜,尤其系牡丹虾同帆立贝,好鲜甜,不过分量就小D,每款每人得一片🤭。海鲜拼盘都系新鲜既,一样系每款一份,我哋今次order既系蟹套餐,主角蟹每人半只,肉质结实有甜味,几好食,不过真系唔够喉😂😂。另外仲有一碟特级安格斯肥牛,如果同任食既美国肥牛比较,呢款安格斯牛当然油脂香好多,入口细嫩,好食好多😋😋。之后就有D打边炉配料系任食既,呢款就系任食既美国肥牛,不过睇见都唔开胃,好干,好嚡,可以唔洗食🙄。其他任食配料就唔错,质素比一般酒楼好,尤其系虾滑,好弹牙,反而鸭血就麻麻,有D怪味。埋单 两人$456,由8:30食到11:00,食得都好饱好满足。虽然有D食物唔系任食,但其实已经觉得足够,仲可以任饮啤酒汽水,性价比都高既🥰。