2023-12-23
去开黄大仙行街买野,晚饭时间见到呢间装修几靓几雅致餐厅,就入去食餐晚饭。入到去位置好宽阔,完全冇茶餐厅个种压迫感,店员都好友善好客,会同食客倾下偈。🐷京都菠萝金沙骨$88虽然叫金沙骨,但肉都唔少,肥瘦适中,唔会好硬,一咬就开,配菜菠萝同洋葱酸味味,好入味,而且好有镬气,愈食愈开胃,唔会觉得油腻。🐟粟米斑腩$88份量超多,食极都有,斑腩炸得外脆内软,炸粉唔会过厚,而且即叫即炸,上到枱仲热辣辣,入口仲脆卜卜,茨汁有好多蛋花同粟米,唔会杰到一块块啫喱咁,送饭好岩。🍲金银蛋肉碎浸时菜$78大白菜配上鲜冬菇,仲见到唔少切碎左ge咸蛋同皮蛋,好清新之余,仲口感丰富。以上价钱仲包一碗白饭,例汤同热饮,价钱够哂亲民。📌尝鲜(黄大仙)地址:黄大仙正德街103号黄大仙中心南馆地下高层UG41号铺评语食物性价比高,高质食物选择多元化,满足唔同口味店员友善好客🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去处 #吃货 #吃货人生 #香港美食指南
🐷京都菠萝金沙骨$88
🐟粟米斑腩$88
🍲金银蛋肉碎浸时菜$78
以上价钱仲包一碗白饭,例汤同热饮,价钱够哂亲民。
📌尝鲜(黄大仙)
评语
食物性价比高,高质
食物选择多元化,满足唔同口味
店员友善好客
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)
#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去处 #吃货 #吃货人生 #香港美食指南 #相机食先 #香港旅行 #香港餐厅 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#黄大仙 #尝鲜 #金沙骨 #粟米斑腩 #金银蛋浸菜 #性价比高