2019-06-09
今日过嚟观塘呢边帮个正在学化妆嘅朋友做Model,俾佢练姊妹妆,既然黎开呢边,顺便喺呢度食埋lunch先😆~朋友话上次嚟过呢间moo moo食,食过佢啲burger觉得几唔错,今日又想食多次,所以顺便带我试吓wor🙈。话说大家都唔想食得太热气,所以跟餐要咗一份薯条🍟同一个沙律🥗Share。经典之堡🍔 $60第一次来既我梗系要食Signature Burger 啦!汉堡包有微微煎过,表面脆脆地,食落香软☺️。安格斯牛肉煎得好juicy,一路咬,啲肉汁一路喺入面流出黎,牛肉嘅肉质唔会话好硬身,质感系偏软嘅,除咗有煎过嘅洋葱,仲配埋店家秘制既moo moo 酱汁,所以食落好香,口感好丰富!最后我将食完嘅burger啲肉汁都到埋落啲薯条度食🤣🙈。热带之堡🍔 $67朋友今次就拣咗呢个有烟肉同菠萝既burger。其实佢嘅基本馅料同我果个系一样嘅🤣,只系多咗一块煎过嘅烟肉+菠萝,不过的确系煎得几香嘅,加咗块菠萝令到成个burger嘅颜色都好靓,颜值加分😝,而且夹埋个burger度食,系超级juicy😋,口感大爆发,啖啖都刺激味蕾好满足🤩!+$28 肉汁芝士薯条配汽水薯条🍟炸得好香脆!混埋可以拉得出丝嘅
经典之堡🍔 $60
热带之堡🍔 $67
+$28 肉汁芝士薯条配汽水
薯条🍟炸得好香脆!混埋可以拉得出丝嘅芝士🧀🤤,同埋新鲜滚热辣兼有少少茄酱味🍅嘅肉酱,真系超好味!新鲜即叫即制就是无敌😎!
+$14 细沙律🥗配汽水
沙律汁有啲太酸,好彩有啲豆同埋粟米中和一下,沙律菜都好新鲜,完全都冇烂既,算系几抵加~!
+12 由汽水转蜜桃冰茶
呢个就有少少失望啦,以为加成$12要个蜜桃冰茶会有啲惊喜,饮落似都系糖水开出嚟,饮落得个甜字...早知都系饮返汽水算数🙈。如果餐厅加番啲蜜桃粒落去我会饮得开心啲😆。