2019-01-11
星期日同屋企人去开元朗行街,买下野,入到去都12 点几,又未食早餐,梗系医好肚先,屋企人就带我去左间佢话好抵食既放题,呢度位置唔显眼,唔系屋企人带我嚟真系未必识嚟,不过落到地库既餐厅又别有洞天,地方阔落,坐位又多!餐厅用点心纸形式落单,估唔到选择劲多,超过10张唔同款式既种类,有刺身,寿司,扒类,甜品,饮品,天妇罗,火锅。。。等,多到数唔晒!点完野食,就出去自助区睇下有咩食!估唔到又系选择咁多,怪唔得屋企人会咁推介,沙律吧有新鲜沙律菜,8 爪鱼仔,螺肉等选择!雪条甜品摆满两个雪柜,雪条都系嚟自韩国既品种,我见过超市买一条都要$10 以上𠮶d款,真系好有诚意!仲有软雪糕机,有劲多配料选择,例如唔同味既朱古力酱,同糖粒,可以自定配料!整返杯啱心水既雪糕食,饮品摆满3 个雪柜,啤酒汽水果汁选择多多!最令人窝心既系天寒地冻可以有热饮供应,仲要有维他朱古力奶拣,朱古力奶平时卖$6-8 /包,饮多两包都回本了,可见真系好抵食!摆得靓靓既刺身好快送到嚟,都几新鲜肥美,肥美厚切既三文鱼都几鲜甜! 甜虾大大只,带子都唔会就住,大大片供应,我哋总共食左几转都无问题,真系抵返晒!寿司就真系抵赞,选择多,质素
寿司就真系抵赞,选择多,质素唔错,重点系肉大饭少,食多两件都无问题!
至于熟食都系同样出色尤其两样热辣辣既铁板小炒,真系镬气十足,先嚟既系铁板牛脷,辣辣地几有咬口!
再嚟系一口牛柳,蒜香味十足,牛肉肉汁丰富!
除左铁板小炒外,仲有肥美多汁既清酒煮蚬都系唔错!
最后必食既皮薄馅靓天妇罗,卖相唔错,唔油腻,炸粉做得几薄,又几脆,必食推介!
午市168嚟讲真系好抵食,选择又多,去开元朗真系要再嚟帮衬下!